indirdik


22 Haziran 2012 Cuma

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ - ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR - EV YAPIMI NEFİS ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ - ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR - EV YAPIMI NEFİS ÇİLEK REÇELİ

Gidişim sessiz ama dönüşüm muhteşem oldu!!!  Bundan sonra adımı Neşeli Yamak' tan "MUHTEŞEM YAMAK"  a çeviriyoru.... Ah - aaahhhh, vurmasana Şef!  Sabah sabah bu ne neşe (!).  Bu kadar süre nereye kaybolduğumu başka bir sefer anlatırım. Şimdi size bu güzel, şahane, nefisss çilek reçeli tarifini vereyim.  Aslında bu tarif  bendeniz yamağı "çileğim" diye seven sevgili Marloş'undur.  Marloş' un çilek reçelini bayılarak yediğim, bir de çilek gibi tontoş olduğumdan olabilir.  Neyse efendim,  lafı uzatmayayım hemen tarife geçeyim...

Çilek Reçeli için gerekli Malzemeler (2 kavanoz reçel için):
1 kilo çilek
2 su bardağı şeker
yarım limonun suyu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır - Çilek Reçeli Yapılışı:
Çilekleri güzelce yıkayın ve yapraklarını ayıklayın.
Bir tencereye koyun ve üzerine iki bardak toz şekeri döküp bir gece bekletin.
Bu esnada çilek suyunu bırakmış olur.
Ertesi sabah tencereyi ateşe koyun ve kendi suyunda ağdalaşana kadar pişirin.
Pişmeye yakın yarım limonun suyunu ekleyin.
Çilek Reçeli Yaparkan dikkat edilecek bazı noktalar var...

Çilek Reçeli Yapmanın Püf Noktaları:
Reçeli yaparken tencerenin başından ayrılmayın, taşar.
Önce harlı ateşte sonra da orta ateşte pişirin.
Bu arada taşmasın diye ara ara çilekleri ezmeden hafif hafif karıştırın.
Reçel pişerken tencerenin üstünde köpük oluşur.  Bu köpüğü bir kevgir ya da spatula ile toplayın, ama suyu almayın sadece köpüğü alın.  Reçelimiz berrak olsun diye bu köpüğü reçele katmayacağız.
 
Çilek Reçelinin kıvama geldiği piştiği nasıl anlaşılır?
Reçeli karıştırdığınız kaşıkla porselen bir tabağın kenarına küçük bir damla damlatın.
Damla dağılmadan duruyorsa reçelin kıvamı tuttu ve pişti demektir.

Tarif ve püf noktaları için Marloş'a çok teşekkür ederiz.


Ay ağzım sulandı yazarken, ooof off,  su muhallebisinin, browninin, vanilyalı dondurmanın üzerinde ne kadar güzel olurrr...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder