EVDE LAHMACUN YAPALIM – EVDE KOLAY LAHMACUN YAPIMI
Neşeli Şef’ imde ne cevherler varmış da saklıyor, ama
yemezler… Kim demiş! Ben yerim!
Ne yaparsa yerim! Sizler için bugün
de Şef’ imin ev yapımı lahmacun tarifini yürüttüm.
Lahmacun yapımı için gerekli malzemeler
Hamuru için:
3 Su bardağı tam buğday unu
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için yeteri kadar su
Harcı için:
250 gram dana/kuzu karışık kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 kahve fincanı su
1 avuç kıyılmış maydanoz
Lahmacun Yapılışı:
Önce mayayı hazırlayın; ılık su,şeker ve kuru mayayı bir kaseye koyup, karıştırın,15 dk bekletin. Maya
hazır olunca; unu eleyin ve ortasına bir çukur açın. Bu çukurun çevresine tuz ekleyin.
Bekletilmiş mayayı bu havuza dökün. Göz kararı gereken miktarda su ile hamuru
3- 5 dk. yoğurup kulak memesi kıvama getirin ve bu hamur topunun üstünü
streç film ile örtüp ılık bir ortamda, yaklaşık 2 katına çıkana kadar bekletin.
Kıymayı bir kaba koyup içine soğanları
ekleyin.
Sonra da salçaları,
zeytinyağını, suyu,karabiberi, kimyonu, pul biberi ve maydanozu ekleyip
yoğurun, hepsi iyice karışsın.
Hamurun dinlenmesi bitince orta boy bir elma büyüklüğünde bezeler
kopartın ve merdane ile incelterek yuvarlak şekilde açın. Yuvarlak hamurların üzerine hazırladığınız
harçtan yayın. Fırını önceden 220-240
dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı
kağıt döşeyin, lahmacunları dizin ve 8-10 dakika kadar fırında pişirin.
Buzdolabına da bakın ayran var mı. Kuru kuru gitmez şimdi bu leziz lahmacunlar.
Yerken içine limon sıkabilirsiniz, mideniz sağlamsa piyaz kesilmiş çiğ soğan da
ekleyebilirsiniz, ya da yeşillik de olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder