indirdik


29 Ekim 2012 Pazartesi

LEZZETLİ HAMBURGER KÖFTESİ NASIL YAPILIR - NASIL KIYMA KULLANMAK GEREKİR - KOLAY TARİF - YAPILIŞI

KOLAY VE LEZZETLİ KÖFTE TARİFİ - HAMBURGER KÖFTESİ NASIL YAPILIR - EVDE KOLAY HAMBURGER TARİFİ - HAMBURGER KÖFTESİ VE SOSU - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI 



İyi bir köfte yapmanın birinci yolu doğru et seçiminden geçer. Doğru seçimi yaparken, orta yağlı bir et seçmenin gerekliliği tartışılmazdır. Çok yağlı olursa, köfte şeklini kaybeder ve ağır bir lezzete sahip olur. Az yağlı olursa, kuru olur. Dolayısıyla; orta yağlı bir döş eti bu iş için "biçilmiş kaftandır."



Köfte Malzemeleri:
500 gr orta yağlı dana döş
1,5 ince dilim bayat ekmek içi (yağını tutmak için)
1 yumurta (harcın birbirine tutunmasını sağlamak için)
1 tatlı kaşığı buğday nişastası veya beyaz un (suyunu tutmak için)
2 diş sarımsak
1 Orta boy soğan ince ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber - tuz

Sos Malzemeleri:
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir tutam toz şeker (soğanı karamelize etmek için)
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
250 gr mantar
Tuz - Karabiber
1 Çorba Kaşığı soya sosu

Servis Malzemeleri:
Yuvarlak Hamburger Ekmeği
İnce dilimlenmiş cheddar peyniri (yok ise taze kaşar kullanabilirsiniz..)
Mayonez
Ketçap
Hardal
Turşu
Dilim Domates
Marul yaprağı (isteğe göre)

Hamburger Köftesinin Yapılışı:
Kıyma iki kere çektirildikten sonra; içine bayat ekmekler, yumurta, buğday nişastası veya un, kimyon, yenibahar, tuz, pul biber ve karabiber eklenir.

İyice yoğurduktan sonra ince ince kıyılan soğan ve sarımsak etli karışıma eklenip, buzdolabında en az 2 en çok 24 saat dinlendirmek üzere, üstü kapalı bir şekilde bekletilir.


Köfteler avuç içi boyutlarda hazırlanıp, ateşte iyice ısıtılmış tavaya çok az bir zeytinyağı ilave edip her bir tarafı kızarıncaya kadar (her bir yüzü için yaklaşık 3-4 dakika yeterli olacaktır.  Dikkat edilmesi gereken şey, köftelerin fazla pişip kuru olmamasıdır.) pişirilmelidir.

En iyi ızgara, muhakkak ki kömür ateşinde yapılandır.  Fakat ev ortamında ideale yakın sonuç için demir döküm ızgara tavası kullanılmalıdır.

Hamburgerin Sosunun Yapılışı:
Başka bir tavaya bir tutam toz şeker serpilir.  Şekerler kahverengiye dönünce piyaz kesilen soğanlar eklenir.  Soğanlar karamelize olunca sarımsaklar eklenir.  1-2 dakika kavurduktan sonra, kalınca kesilen mantarlar eklenir.  Mantarlar suyu bırakıp tekrar çekince tereyağ eklenir.  Tuz, karabiber katılır ve en son  soya sosu eklenip hazır hale getirilir.

Hamburgerin Servise Hazırlanışı:
Tavada hafif ısıtılmış hamburger ekmeğinin üstüne önce köfte konulur.  Üstüne kaşar dilimi, üstüne mantarlı sos, onun üstüne dilim domates ve isteğe bağlı marul konur.  Mayonez, ketçap ve hardal ile çeşnilendirilip, yanında fırında pişirilmiş elma dilim patates ile servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder