indirdik


1 Kasım 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI TARİFİ – KOLAY TARİF – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Hazır mevsimindeyken, bugün de size zeytinyağlı kereviz dolması tarifi vermek istiyorum.  Kereviz faydalı bir sebze, mideyi kuvvetlendirdiği ve karaciğere iyi geldiği söyleniyor.  Ayrıca kerevizi ayıklarken yapraklarını atmayın.  Maydanoz gibi ayırın, yıkayın ve kurutun.  Kurutulmuş kereviz yapraklarını çorbalarınızda ve yemeklerinizde tadı ve kokuyu güzelleştiren bir çeşni arttırıcı olarak kullanabilirsiniz. 


Malzemeler:
4 adet kereviz
1 limonun suyu
2 orta boy kuru soğan
2 adet havuç
2 orta boy patates
2 çay bardağı bezelye
yarım çay bardağı zeytinyağı (dolmayı pişirirken kullanmak için)
1 çay kaşığı toz şeker (silme)
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su (dolmayı pişirmek için)
1-2 sap dereotu
Tuz

Yapılışı:
Kerevizleri soyun, ikiye bölün,  limonlu suda bir süre bekletin.
Soğanı, havuçları ve patatesleri soyup küçük küpler halinde kesin.
Derince bir tavada bir miktar zeytinyağını ısıtıp soğanı ve havucu kavurun.
Bu karışımın üzerine patatesleri ve bezelyeleri de ekleyin, ve biraz su koyup sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencerede kerevizleri hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanmış kerevizleri ve sebzeleri süzün.
Kerevizlerin ortasını oyun, içlerini sebzeli harc ile doldurun ve kerevizleri yayvan bir tencereye oturtun.
Bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, bir limonun suyu, bir yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırıp , çırpın.
2 su bardağı suya bu karışımı ekleyin ve karıştırıp kerevizlerin üzerine dökün.
Orta ateşte kerevizler, sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Servis ederken kereviz dolmasının üzerine dereotu serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder