KABAK TATLISI TARİFİ
– NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI
Bugün sizlere lezzetli tahinli kabak tatlısı tarifini vermek
istiyorum.
Malzemeler:
1 kg kabak
400 gr toz şeker
2-3 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
yarım bardak ılık su
ceviz içi
yarım kahve fincanı tahin
400 gr toz şeker
2-3 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
yarım bardak ılık su
ceviz içi
yarım kahve fincanı tahin
Yapılışı:
Önce kabakları irice küpler halinde kesin.
Önce kabakları irice küpler halinde kesin.
Derin bir tencereye kabakları koyun, üzerine toz şekeri,
tarçını, karanfili ve ılık suyu ekleyin.
Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya
kadar, 30-40 dakika kadar pişirin.
Ceviz içlerini küçük
parçalara kırın.
Pişen kabakları servis tabağına alın ve henüz sıcakken
üzerine cevizi ve tahini ekleyin.
Soğuması için üstünü streç filmle kaplayıp hava alması için
deliker açın ve ister buzdolabında
isterseniz de oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
isterseniz de oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, kabak tatlısını buzdolabında
fazla tutmamaktır, yoksa şekeri ağdalaşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder