KEREVİZ TARİFLERİ – KOLAY KEREVİZ YEMEKLERİ – DÜDÜKLÜ
TENCEREDE ZEYTİNYAĞLI AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ – NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF
– YAPILIŞI
Bugün sizlere çok lezzetli bir kereviz yemeği tarifi vermek
istiyorum. Hem de besleyici…
Malzemeler:
1 adet ayva
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kereviz
1 orta boy kuru soğan
1 portakalın suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
Tuz – Karabiber
Dereotu
Yapılışı:
Ayvayı, kerevizleri ve patatesleri soyup irice kuşbaşı
olarak kesin, limonlu suda bekletin (kararmamaları için).
Soğanı yemeklik doğrayın.
Havucu iri iri kuşbaşı kesin.
Düdüklü tencereye zeytinyağını ısıtın ve soğanları hafif
pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra havuçları ekleyip biraz daha kavurun.
Patatesleri, kerevizleri ve ayvayı da ekleyin.
Tuz, karabiberini ekin.
Tencerenin düdüğü öttükten sonra 7-10 dakika kadar pişirin.
Servis ederken üzerini dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder