indirdik


9 Kasım 2012 Cuma

FRANSIZ MUTFAĞINDAN TARİFLER – SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI – DEĞİŞİK VE LEZZETLİ ÇORBALAR



FRANSIZ MUTFAĞINDAN TARİFLER – SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI – DEĞİŞİK VE LEZZETLİ ÇORBALAR


Bugün de sizlere Fransız mutfağından değişik ve lezzetli bir çorba tarifi vermek istiyorum.


Malzemeler:
4 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
2 diş sarımsak
Tuz – karabiber – kekik
4 dilim kızarmış ekmek
1 su bardağı rende kaşar
4-5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Soğanları piyaz kesin, sarımsakları incecik kıyın.
Tencerede sıvıyağı ısıtın ve önce soğanları birkaç dakika kavurun, sonra sarımsakları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Unu da soğanlara ekleyip kavurun.  Tuzu, karabiberi, kekiği de ekleyin karıştırın.
Bu karışımı blenderdan geçirip püre yapın.
Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Çorbanın lezzetini arttırmak isterseniz, 2 su bardağı et suyu – 2 su bardağı su olarak da kullanabilirsiniz.
Çorba piştikten sonra fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
Ekmek dilimlerini kızartın ve her kasenin üzerine bir dilim koyun.
Ekmeklerini üzerine bolca rende kaşar serpin (aslında gravyer peyniri konur ama kaşar da olur)
Çorba kaselerini fırına verip kaşarların üzeri kızarıncaya kadar fırında tutun.
Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder