indirdik


13 Kasım 2012 Salı

KREMALI BEYAZ LAHANA ÇORBASI TARİFİ – KOLAY VE LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



KREMALI BEYAZ LAHANA ÇORBASI TARİFİ – KOLAY VE LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugünkü tarifimiz kremalı beyaz lahana çorbası…




Malzemeler:
3-4 yaprak beyaz lahana
2 çorba kaşığı un
1 paket krema
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz – karabiber – kırmızı pul biber
3-4 bardak su

Yapılışı:
Lahana yapraklarını yıkayıp ince şeritler halinde kesin ve tencereye koyun.
Lahanaların üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencerede sıvıyağı ısıtın ve unu ekleyip kavurun.
Unun renginin kararmamasına dikkat ederek biraz kavurduktan sonra üzerine biraz soğuk su ekleyerek un topaklarını ezin.
Hiç topak kalmasın.  Sonra kalan suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın, haşlanmış lahanaları da ekleyin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekip karıştırın.
En son kremasını koyup karıştırın, birkaç dakika daha pişirin.
Servis ederken üzerini incecik kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder