indirdik


19 Kasım 2012 Pazartesi

KOLAY LEZZETLİ VE DEĞİŞİK ÇORBA TARİFLERİ - BALKABAĞI ÇORBASI - PIRASALI BALKABAK ÇORBASI

KOLAY, LEZZETLİ VE DEĞİŞİK ÇORBALAR - KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI - BALKABAK ÇORBASI - KREMALI PIRASALI BALKABAĞI

Bugün sizlere müthiş bir lezzet olan kremalı balkabağı çorbası tarifi vermek istiyorum. Sağlıklı ve çok renkli bu çorbanın yapımı bakın ne kadar kolay...

Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Kg. Balkabağı
2-3 Sap Pırasa
1 Adet İri Boy patates
1 Su Bardağı Krema
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
3 Su Bardağı Ilık Su 
Tuz

Yapılışı
Derin bir tencereye zeytinyağı dökülür.  Temizlenmiş ve irice doğranmış pırasa ve patatesler kızgın yağda 1-2 dakika kavurulur.  Tuz ve karabiber eklenip, soyulmuş ve irice doğranmış kabaklar ile birlikte, suyu katılır.

Bu arada balkabağı pazarlarda veya marketlerde bütün veya bütünün parçaları olarak satıldığı gibi,  soyulmuş, temizlenmiş ve dilimlenmiş olarak da tedarik edilebilir.  Benim tavsiyem yemek yaparken, eğer biraz vaktiniz varsa  "Asla ve asla hazıra tenezzül etmeyin!" Bizim yamak gibi siz de hazır almıyorsanız; iri ve keskin bir bıçak yardımı ile kabuklarını soyup biraz emek ile kolayca dilimleyebilirsiniz. Nerde kalmıştık?...
  
Su ve kabaklar eklendikten sonra, kapalı kapak 30-35 dakika haşlanır. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 15 dakika yeterli olacaktır.

Tencerenin içindeki malzemeler bir blender yardımı ile püre haline getirilir.  Pürenin üstüne krema ve mümkünse taze öğütülmüş karabiber ve biraz da muskat rendesi eklenir. Diğer püre çorbalarda olduğu gibi bu çorba da yoğun kıvamlı olmalıdır. Fakat fazlaca yoğun olduğu düşünülürse, bir miktar sıcak su eklenebilir. Krema eklendikten sonra orta ateşte tekrar kaynayana kadar pişirilip, servise hazır hale getirilir.

Servis edilirken üstüne, hem görüntü hem de ferah bir leezet için, bir tutam dereotu veya taze soğanın yeşil kısmı eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder