indirdik


13 Temmuz 2012 Cuma

KİRAZ REÇELİ TARİFİ – EVDE KİRAZ REÇELİ NASIL YAPILIR – EV YAPIMI KİRAZ REÇELİ – TARİFİ – YAPILIŞI


KİRAZ REÇELİ TARİFİ – EVDE KİRAZ REÇELİ NASIL YAPILIR – EV YAPIMI KİRAZ REÇELİ – TARİFİ – YAPILIŞI



Bugün de sizlere kiraz reçeli tarifi veriyorum.  Hem ev yapımı hem doğal hem de katkısız.


Kiraz reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo kiraz
3 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu

Kiraz reçeli nasıl yapılır – Kiraz Reçeli Yapılışı
Önce kirazları yıkayın ve saplarını ayırın.
Temizlenmiş kirazların çekirdeklerini de çıkarın.
Bunu yaparken kirazları çok parçalamamak için ince bir çay kaşığının sapını kullanabilirsiniz.
Ayıklanmış kirazları bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edip kapağı kapatın.
Bu şekilde kirazları bir gece dinlendirin.
Ertesi gün tencereyi kısık ateşe koyun.
Üzeri köpüklenince bir kevgir yardımı ile aynı çilek reçelinde yaptığınız gibi pembe köpükleri toplayın (püf noktası için buraya tıklayabilirsiniz).
Reçel koyulaşıp kıvama geldiğinde (reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır, görmek için buraya tıklayın) limon suyunu da ekleyin, bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Kavanozlara koyup kapaklarını kapatmadan soğumaya bırakın.
Reçel soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatabilirsiniz.
Yine, kiraz reçelini reçel olarak tüketebilir ya da su muhallebisine veya sade dondurma üzerine sos olarak da kullanabilirsiniz.

1 yorum: