KİRAZ REÇELİ TARİFİ – EVDE KİRAZ REÇELİ NASIL
YAPILIR – EV YAPIMI KİRAZ REÇELİ – TARİFİ – YAPILIŞI
Bugün de sizlere kiraz reçeli
tarifi veriyorum. Hem ev yapımı hem
doğal hem de katkısız.
Kiraz reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo kiraz
3 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu
Kiraz reçeli nasıl yapılır – Kiraz Reçeli
Yapılışı
Önce kirazları yıkayın ve
saplarını ayırın.
Temizlenmiş kirazların
çekirdeklerini de çıkarın.
Bunu yaparken kirazları çok
parçalamamak için ince bir çay kaşığının sapını kullanabilirsiniz.
Ayıklanmış kirazları bir
tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edip kapağı kapatın.
Bu şekilde kirazları bir gece
dinlendirin.
Ertesi gün tencereyi kısık ateşe
koyun.
Üzeri köpüklenince bir kevgir
yardımı ile aynı çilek reçelinde yaptığınız gibi pembe köpükleri toplayın (püf noktası için buraya tıklayabilirsiniz).
Reçel koyulaşıp kıvama geldiğinde
(reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır, görmek için buraya tıklayın) limon
suyunu da ekleyin, bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Kavanozlara koyup kapaklarını
kapatmadan soğumaya bırakın.
Reçel soğuduğunda kavanozların kapaklarını
kapatabilirsiniz.
Yine, kiraz reçelini reçel olarak
tüketebilir ya da su muhallebisine veya sade dondurma üzerine sos olarak da
kullanabilirsiniz.
Ne guzel anlatmişsiniz... Çok teşekkürler.
YanıtlaSil