indirdik


11 Ocak 2013 Cuma

İŞKEMBE ÇORBASI - EVDE KOLAY LEZZETLİ İŞKEMBE ÇORBASI NASIL YAPILIR - DEĞİŞİK ÇORBA TARİFLERİ - LEZZETLİ ÇORBA NASIL YAPILIR

İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI - İŞKEMBE ÇORBASI YAPMAK ZOR MU?

Bugünkü tarifimiz değişik lezzeti ile çok severek tüketilen İşkembe çorbası.  "Evde yapamam, zordur" demeyin, Neşeli Şef'in tarifini bir deneyin...



Malzemeler:
1 Kg Dana İşkembe (temizlenmiş paket)
Su
Tuz
Sirke

Terbiyesi İçin:
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurtanın Sarısı
Yarım Limonun Suyu
3 Çorba Kaşığı Un

Sos İçin:
Tereyağı
Toz Kırmızı Biber

Yapılışı:
Eğer hazır temizlenmiş ve dilimlenmiş paket olarak satılan işkembe ile yapılmayacaksa, mutlaka en önce bol sıcak su ile ardından bol soğuk su ile yıkanmalıdır .  İşkembenin iyice temizlenmesi çok önemlidir.

Temizlendikten sonra, işkembe, yumuşayıncaya kadar tuzlu ve sirkeli suda haşlanır ve ardından süzülür. Süzülen suyu tencereye alınır. İşkembeler ince ince veya tuzlama şeklinde kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve tekrar suyunun içine konulur.

Bir karıştırma kabına; yoğurt, yumurtanın sarısı, limon suyu eklenir.  Biraz çırpıldıktan sonra elenmiş un ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.  Çok az su eklenir.  Malzemeler birbirlerine iyice karıştıktan sonra, terbiyeyi ılıtmak için tencereden bir kaç kepçe işkembe suyu alınıp sosa katılır ve çırpmaya devam edilir.

Ardından terbiye, yavaşça ve tencere sürekli karıştırılarak ilave edilir.  Kısık ateşte bir taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.

Servis kasesine aldıktan sonra, eritilen tereyağında pişirilen toz biber üstüne dökülür.  Ayrıca kaseye isteğe ve damak tadına göre yeterince, ince ince kıyılmış veya rendelenmiş sarımsak ve sirke eklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder