indirdik


13 Ağustos 2012 Pazartesi

EV YAPIMI ELDE AÇMA HAMUR İLE ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ

EL AÇMASI HAMUR İLE YAPILAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün de sizlere Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetlerinden, hemen hemen her yörede bir şekilde benzeri sunulan, ıspanaklı kol böreği tarifi vermek istiyorum...

Şişman yamağa duyurulur:
Sen ancak benim 46 numara sabolarımı yersin!!! Böreğe sakın sulanma...

Hamur İçin Malzemeler
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı yoğurt
5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

İç Harcı İçin
1 Kilo Ispanak
3 Orta boy Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı sıvı Yağ
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin
Yarım Paket Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Çörek Otu
3 Çorba Kaşığı Yoğurt

Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp, yapraklarını doğrayın.  Üzerine tuz serpip ovalayın, elinizle sıkıp fazla suyunu sıkın. Soğanları yemeklik kıyın.  Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince ıspanağı ekleyin.  Tuz ve karabiber de koyup 8 - 10 dakika daha kavurun.

Hamur yoğurma kabına su, yoğurt, sıvıyağ, yuz ve kabartma tozunu koyup karıştırın.  Azar azar un ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup 20 dakika kadar dinlendirin.  Dinlenmiş hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oklava ile yufka gibi yuvarlak ve ince olarak açın.  Üzerlerine fırça ile ertilmiş margarin sürün.  Ispanaklı harcı kenarlarına yayın.  Hamurları sarıp rulo yapın.  Fırın tepsisini yağlayın.  Rulo yaptığınız 6 adet hamuru, tepsinin ortasından başlayarak, kendi etrafında spiral şeklinde sarın.  Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp, böreğin üzerine sürün, çörek otunu serpiştirin.  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder