indirdik


16 Ağustos 2012 Perşembe

RAKI MEZELERİ - BULGUR KÖFTESİ TARİFİ - DOMATESLİ BULGUR KÖFTESİ NASIL YAPILIR

DOMATESLİ BULGUR KÖFTESİ TARİFİ - YAPILIŞI
Bugün sizlere ister çay saatlerinde misafirleriniz ile, isterseniz de meze olarak içkinizin yanında lezzetle tüketebileceğiniz Adana yöresinin eşsiz, sağlıklı ve hafif bir lezzeti olan "Domatesli Bulgur Köftesi" tarifi vermek istiyorum...

Malzemeler
1/2 Kg Köftelik Bulgur
3 Ad Orta Boy Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Ev Salçası
1/2 Kg. Domates
2 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Tarifi
Soğanları halka halka dilimleyip, pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Salça ile birlikte rendelenmiş domatesleri, pembeleşmiş soğanların içine karıştırın yeteri kadar tuz ilave edip, yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin.

Köftelik bulgurları genişçe bir tepsiye yaydıktan sonra üzerine bu karışımı ilave edip, kaynar suyu da ekleyin. Bulgurun şişmesinin ardından, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika kadar eliniz ile yoğurup, bulguru yumuşatın. Bulgurun yumuşamasının ardından elinizle ile köfte şekli vererek servise hazır hale getirin.



2 yorum:

  1. bu yalancı çiğ köfte değil mi? bulgur köftesi yuvarlak olur haşlanır diye biliyorum ben daha çok. afiyet olsun tabi bir de ;)

    YanıtlaSil
  2. merhaba, yorumunuz için teşekkür ederiz. bulgur köftesi, yuvarlak ve haşlanarak da yapılabiliyor, çiğköfte gibi yoğurulup elde sıkılarak da yapılabiliyor. önümüzdeki günlerde haşlanarak yapılan bulgur köftesi tarifini de vereceğiz. lezzetli günler dileriz :)

    YanıtlaSil