indirdik


18 Ağustos 2012 Cumartesi

HAŞLANMIŞ IZGARA MISIR

KAYNAMIŞ MISIR - DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY MISIR TARİFİ - HAŞLANMIŞ MISIR TARİFİ - BAHARATLI IZGARA MISIR TARİFİ

Bugün sizlere sokaklarda "Kaynıyor Mısır, süt mısır süütt" bağırtıları eşliğinde severek yediğimiz bir lezzet olan Haşlanmış Mısır tarifi vermek istiyorum. Evde kolaylıkla ve hatta sokaktakinden daha da lezzetli bir şekilde yapabileceğiniz Mısır tarifi için;

Malzemeler

7-8Adet Mısır
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kaynar Su (Mısırların 4-5 Parmak kadar üstüne çıkacak kadar)
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
1 Tatlı kaşığı Zeytinyağı
1 Tutam Biberiye
Yeteri kadar Pul Biber
Yeteri kadar Tuz

Yapılışı

Önce düdüklü tencereye süt konulur. Süt hafif hafif kaynamaya başlayınca, şeker ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra mısırlar tencereye yatay olarak yerleştirilir. Üzerlerine mısırların üstünü 4 - 5 parmak geçecek miktarda kaynar su ilave edilir. Düdüklü tencerede; tencerenizin kalitesine ve mısırın cinsine bağlı olarak yaklaşık 40 - 45 dakika pişirilir. (Eğer mısırlar sert olursa 15 dakika ilaveten pişirmeniz gerekebilir.)

Izgara tavaya önce zeytinyağı eklenip kızdırılır. Ardından 1 tatlı kaşığı tereyağı konur. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlendirilimiş mısırlar eklenir. (Kaç adet haşlanmış mısır koyacağınız tavanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecektir. Her sefer için ızgara tavasına aynı miktarda malzemeyi ilave ediniz...) 2-3 dakikalık kızartma işleminden sonra biberiye ve pul biber eklenip yaklaşık 8-10 dakika kadar, mısırların tüm yüzeyleri eşit kızaracak şekilde ızgara işlemine devam edilir. Daha sonra yayvan ve büyükçe bir kaba konulur, tuz ilave edilerek servis edilir.

Mısırlar tek başlarına öğün olarak tüketilebildikleri gibi, ızgara tavuk ya da et ürünlerinin yanında garnitür olarak da afiyetle yenebilir...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder