EV
YAPIMI DONDURMA TARİFİ – EVDE DONDURMA NASIL YAPILIR – EVDE DONDURMA YAPMAK
Sıcak günlerin
sevilen lezzetlerinden biri olan dondurmayı evde de yapabilirsiniz, hem de daha
sağlıklı olur, karşınızda ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi:
Evde dondurma yapmak için gerekli malzemeler:
4
su bardağı – tercihen yarım yağlı - süt
1 paket vanilya
1 paket vanilya
1 su bardağı toz
şeker
1 paket krema (marketlerde satılan küçük kutu kremalardan)
1 çorba kaşığı sahlep
1 paket krema (marketlerde satılan küçük kutu kremalardan)
1 çorba kaşığı sahlep
Evde dondurma yapılışı:
Çelik bir tencereye sütü
koyun ve kaynatın.
10 dakika kadar
kaynattıktan sonra şeker ve sahlebi de ekleyin.
Sürekli karıştırarak
15 dakika daha pişirin.
Şimdi kremayı ve
vanilyayı da ekleyin.
Sürekli karıştırarak
beş dakika daha pişirin.
Sonra altını kapatıp,
üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın.
Karışım soğuyunca
buzluğa koyun.
Yarım saat buzlukta
tuttuktan sonra çıkartıp karıştırın ve yine buzluğa koyun.
Yarım saat sonra bu
işlemi tekrarlayın.
Bir gece buzlukta tuttuktan
sonra yiyebilirsiniz.
Yerken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, çikolata sosu, çilek sosu gibi tatlar ekleyebilirsiniz. Ya da browninin yanında sade olarak sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder