indirdik


11 Haziran 2012 Pazartesi

EV YAPIMI DONDURMA TARİFİ – EVDE DONDURMA NASIL YAPILIR – EVDE DONDURMA YAPMAK


EV YAPIMI DONDURMA TARİFİ – EVDE DONDURMA NASIL YAPILIR – EVDE DONDURMA YAPMAK

Sıcak günlerin sevilen lezzetlerinden biri olan dondurmayı evde de yapabilirsiniz, hem de daha sağlıklı olur, karşınızda ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi:

Evde dondurma yapmak için gerekli malzemeler:
4 su bardağı – tercihen yarım yağlı - süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema (marketlerde satılan küçük kutu kremalardan)
1 çorba kaşığı sahlep

Evde dondurma yapılışı:
Çelik bir tencereye sütü koyun ve kaynatın.
10 dakika kadar kaynattıktan sonra şeker ve sahlebi de ekleyin.
Sürekli karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
Şimdi kremayı ve vanilyayı da ekleyin.
Sürekli karıştırarak beş dakika daha pişirin.
Sonra altını kapatıp, üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın.
Karışım soğuyunca buzluğa koyun.
Yarım saat buzlukta tuttuktan sonra çıkartıp karıştırın ve yine buzluğa koyun.
Yarım saat sonra bu işlemi tekrarlayın.
Bir gece buzlukta tuttuktan sonra yiyebilirsiniz.
Yerken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, çikolata sosu, çilek sosu gibi tatlar ekleyebilirsiniz.  Ya da browninin yanında sade olarak sunabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder