indirdik


10 Haziran 2012 Pazar

KARNIYARIK TARİFİ

 
KARNIYARIK NASIL YAPILIR

Bugünkü tarifimiz de güzel bir patlıcan yemeği olan karnıyarık...

Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet orta boy kuru soğan
250 gram dana-kuzu karışık kıyma
4-5 adet orta boy domates
5-6 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı - tercihen - ev yapımı domates salçası
1 bardak sıcak su
1 demet maydanoz
yarım kahve fincanı sıvıyağ (kıymayı kavurmak için)
patlıcanları kızartmak için bitkisel sıvıyağ
Tuz - karabiner
Kırmızı pul biber

Karnıyarık Yapılışı:
Patlıcanları çizgili soyun.  Tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra patlıcanları süzüp kurulayın ve kızgın sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
Patlıcanlar kızarınca yayvan bir tencereye koyun. Ortalarını uzunlamasına kesin (ama tamamen boydan boya kesmeyin çünkü içini dolduracağız, kayık gibi olması lazım.)
Soğanları ve domatesleri yemeklik doğrayın (bir tane domatesi ayırın, onu yuvarlak dilimler halinde kesin).  Biberleri küçük küçük kesin.  Maydanozları ince ince kıyın.
Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları kavurun.  Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavurun. Kıyma suyunu bırakıp çekince tuz, karabiber ekip domatesleri ve küçük küçük kesilmiş sivri biberleri ekleyin.  Domateslerin suyu çekilince kıyılmış maydanozu ekleyip bir karıştırın ve tavanın altını söndürün.
Yarılmış patlıcanların içini bu kıymalı harc ile doldurun.  Sonra da dilimlenmiş domatesleri patlıcanların üzerine dizin.  1 bardak sıcak suyun içinde salçayı eritin ve tencereye dökün.  Tencereyi kısık ateşe koyup patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder