indirdik


9 Haziran 2012 Cumartesi

SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ

SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ - ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ TARİFİ

Şu benim yamaktan "gına" geldi valla... Bugün de kardeşinin doğum günü müymüş neymiş... Sabahtan atladı gitti. Kesicem yevmiyesinden o olacak. Tüm işlere koştur babam koştur. Akşama büyük bir organizasyon var. Koskoca "Neşeli Şef" yarım çuval patates ve soğanı doğrasın dursun! Ben sorarım ona!!!

Bugün sizlere tam mevsimine göre, besleyici, sağlıklı ve hafif bir türlü tarifi vereyim dedim.

Gerekli Malzemeler

300 gr. kuşbaşı kuzu eti (Az yağlı dana eti de olabilir..)
4 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 adet orta boy kuru soğan
6 - 7 diş sarmısak 
1 adet irice patlıcan
3 - 4 adet orta boy patates
2 orta boy havuç
2 su bardağı bezelye 
2 adet orta boy domates
250 gr. taze fasulye
Tuz - Karabiber - Pul biber

SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ

Genişçe bir tencereye sıvıyağı döküp kızdırın. Sonra yemeklik kesilmiş soğanları ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Eti yıkayıp tencereye ekleyip karıştırın. Suyunu bırakıp tekrar çekince ocağın altını iyice kısıp, etin üstüne sırası ile; bezelyeleri, halka şeklinde doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesleri, çizgili biçimde soyup parmak büyüklüğünde halka halka kestiğiniz patlıcanları,  yarım ay şeklinde kestiğiniz kabakları, yanlarından kılçıkları alınmış taze fasülyeleri, ortasından 2 ye kesilmiş sarımsakları ve en son rendelenmiş domatesleri ekleyin.

Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sonra kapağı açıp sebzeleri dağıtmadan ve nazikçe yalnız bir sefer karıştırın.Tencerenin kapağını tekrar kapatıp yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder