indirdik


8 Haziran 2012 Cuma

BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA TARİFİ – BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA NASIL YAPILIR


BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA TARİFİ – BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA NASIL YAPILIR


Bugünkü tarifimiz de sıcak günlerde sizlere hoş bir serinlik verecek lezzetli, tatlı, zencefilli limonata


Ballı Zencefilli Limonata yapmak için gerekli malzemeler:
5-6 adet limon
1 küçük kök zencefil (1 tatlı kaşığına sığacak kadar büyük. aktarlarda bulabilirsiniz) 
7 çorba kaşığı bal
3 dal taze nane
1 litre içme suyu
1 adet ekşi yeşil elma ya da 1 adet limon

Ballı Zencefilli Limonata Nasıl Yapılır – Ballı Zencefilli Limonata Yapılışı:
Zencefili soyup rendeleyin.
Limonları yıkayın ve kabuklarını dekor bıçağı ile soyun.
(Böylece beyaz kısmı karışmaz ve kabuklar acı bir tat vermez.  Dekor bıçağı yoksa rendenin ince tarafi ile beyaz kısmı almadan sadece kabuğunu dikkatlice rendeleyin)
Limonları sıkın.
Derince bir sürahide limon kabuklarını, limon suyunu, içme suyunu, balı ve zencefili iyice karıştırın, bal tamamen erisin.
Bu karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Yarım saat dolunca başka bir sürahiye süzün.  Süzerken kahve makineleri için kullanılan filtre kağıtlarından kullanabilirsiniz, ya da ince bir tülbent de olur.
Nane yapraklarını , yeşil ekşi elmayı ve limonu iyice yıkayın.
Elmayı ve limonu ince ince dilimleyin. 
Servis ederken, her bardağa önce biraz buz koyun ve limonatayı ekleyin.
Üzerine 2 yaprak taze nane koyun ve bardağın kenarını da isterseniz ince elma dilimleri ile veya limon dilimleri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder