BALLI
ZENCEFİLLİ LİMONATA TARİFİ – BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA NASIL YAPILIR
Bugünkü tarifimiz de
sıcak günlerde sizlere hoş bir serinlik verecek lezzetli, tatlı, zencefilli
limonata
Ballı Zencefilli Limonata yapmak için gerekli malzemeler:
5-6 adet limon
1 küçük kök zencefil
(1 tatlı kaşığına sığacak kadar büyük. aktarlarda bulabilirsiniz)
7 çorba kaşığı bal
3 dal taze nane
1 litre içme suyu
1 adet ekşi yeşil elma
ya da 1 adet limon
Ballı Zencefilli Limonata Nasıl Yapılır – Ballı
Zencefilli Limonata Yapılışı:
Zencefili
soyup rendeleyin.
Limonları
yıkayın ve kabuklarını dekor bıçağı ile soyun.
(Böylece
beyaz kısmı karışmaz ve kabuklar acı bir tat vermez. Dekor bıçağı yoksa rendenin ince tarafi ile beyaz
kısmı almadan sadece kabuğunu dikkatlice rendeleyin)
Limonları
sıkın.
Derince
bir sürahide limon kabuklarını, limon suyunu, içme suyunu, balı ve zencefili
iyice karıştırın, bal tamamen erisin.
Bu
karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Yarım
saat dolunca başka bir sürahiye süzün.
Süzerken kahve makineleri için kullanılan filtre kağıtlarından
kullanabilirsiniz, ya da ince bir tülbent de olur.
Elmayı
ve limonu ince ince dilimleyin.
Servis
ederken, her bardağa önce biraz buz koyun ve limonatayı ekleyin.
Üzerine
2 yaprak taze nane koyun ve bardağın kenarını da isterseniz ince elma dilimleri
ile veya limon dilimleri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder