KAYMAKLI KURU KAYISI
TATLISI TARİFİ – KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI NASIL YAPILIR
Yamak efendinin kulakları çınlasın. Bugün sizlere hem kolay hem de lezzetli bir tatlı tarifi
veriyorum; kaymaklı kuru kayısı tatlısı…
Kaymaklı Kuru
Kayısı Tatlısı için gerekli Malzemeler
15-20 adet kuru kayısı
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket ya da 200 gram taze kaymak
Kaymaklı
kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır – Kaymaklı kuru kayısı tatlısı yapılışı
Kayısıları bir tencereye koyun ve 3 su bardağı su ekleyip
yarım gün bekletin, iyice şişsinler.
Sonra üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyip kısık
ateşte yarım saat pişirin.
Kayısılar pişince süzüp soğumaya
bırakın.
Kayısılar soğuyunca yanlarından kesip içlerine
taşırarak kaymak doldurun.
Doldurduğunuz kayısıları kaymaklı kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına dizin.
Tencerede kalan şurubu da üzerlerine gezdirerek
servis edin.
Ayrıca üzerini – isterseniz – antep fıstığı, badem ya da
nane yaprağı ile de süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder