indirdik


7 Haziran 2012 Perşembe

KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI TARİFİ – KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI NASIL YAPILIR


KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI TARİFİ – KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI NASIL YAPILIR


Yamak efendinin kulakları çınlasın.  Bugün sizlere hem kolay hem de lezzetli bir tatlı tarifi veriyorum;  kaymaklı kuru kayısı tatlısı…


Kaymaklı Kuru Kayısı Tatlısı için gerekli Malzemeler
15-20 adet kuru kayısı
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket ya da 200 gram taze kaymak


Kaymaklı kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır – Kaymaklı kuru kayısı tatlısı yapılışı
Kayısıları bir tencereye koyun ve 3 su bardağı su ekleyip yarım gün bekletin, iyice şişsinler.
Sonra üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Kayısılar pişince süzüp soğumaya bırakın.
Kayısılar soğuyunca yanlarından kesip içlerine taşırarak kaymak doldurun.

Doldurduğunuz kayısıları kaymaklı kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına dizin.
Tencerede kalan şurubu da üzerlerine gezdirerek servis edin.
Ayrıca üzerini – isterseniz – antep fıstığı, badem ya da nane yaprağı ile de süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder