PATLICAN
MUSAKKA TARİFİ – PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
Yamak
nerede diye soranlar olmuş. Kendisini taze
biberiye toplasın diye dışarı yollamıştım.
Gidiş o gidiş. Artık yürüye
yürüye ege sahillerine mi gitti bilmiyorum ama döndüğünde ısrarla sorarım
kendisine. Ne yapalım, Yamak efendi dönene
kadar tariflerimi aktarma işi bana kaldı.
Sizler
için bugünkü tarifim de patlıcan musakka:
Patlıcan
Musakka için gerekli Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 orta boy
kuru soğan
2 diş
sarımsak
200 gram
dana-kuzu kıyma
2 orta boy
domates
1 çorba kaşığı
tereyağ
1 çorba
kaşığı zeytinyağı
Tuz –
karabiber
1 avuç
ince kıyılmış maydanoz
1,5 bardak
su
Patlıcanları
Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcan
Musakka Nasıl Yapılır – Patlıcan Musakka Yapılışı
Patlıcanları parmak kalınlığında halka halka kesin ve
kararmamaları için limonlu ve tuzlu suya koyun, yarım saat kadar suda bekletin.
Süre dolunca patlıcanları süzün ve fazla suyunu sıkıp
kurulayın.(kağıt havlu işe yarayabilir)
Kurulanmış patlıcanları sıvıyağda alt – üst olarak kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine dizin ki kağıt fazla
yağı emsin.
Soğanı yemeklik kıyın, domatesleri rendeleyin, sarımsakları
da ince ince kıyın.
Bir tavada tereyağını eritip zeytinyağını da üstüne katın ve
önce soğanları renkleri çok hafif dönene kadar kavurun.
Sonra sarımsağı ve kıymayı da ekleyin ve kavurun. Kıyma suyunu salıp tekrar çektiğinde domates
rendesini, tuz ve karabiberi de ekleyin ve pişirin.
Şimdi bir borcam ya da yayvan bir tencere alın ve alt kata kızaran
patlıcan dilimlerinden bir kat döşeyin.
Patlıcanların hepsini kullanmayın ama
artan kısmı bir kenara ayırın.
Sonra pişirdiğiniz kıymalı karışımı patlıcanların üzerine
yayın, üzerine bir kat daha patlıcan döşeyin. Suyu ekleyin.
Borcamda hazırladıysanız 180 derece fırında 15 dakika kadar,
tencerede hazırladıysanız da kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Pişirme bitip de servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz
ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder