ŞAKŞUKA TARİFİ – ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR
Sizlere bugün de sıcak havaların güzel mezelerinden şakşuka
tarifini vermek istiyorum. Tek farkla,
kızartmadan yapıyoruz, o yüzden biraz daha uzun sürse de daha hafif oluyor.
Şakşuka için gerekli malzemeler:
2 patlıcan
2 patates
4 domates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ (patates ve patlıcan için)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (domatesler için)
Tuz
Şakşuka yapılışı – Şakşuka nasıl yapılır
Patlıcanları ve patatesleri soyup, küçük küpler halinde
kesin ve kararmamaları için tuzlu suya atın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Sarımsakları rendeleyin.
Şimdi bir wok tava alın ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı
ısıtın. Yağ ısınınca önce patatesleri
biraz çevirin, beş dakika kadar. Sonra
patlıcanları da ekleyin, biraz tuz serpin ve sürekli karıştırarak patateslerin ve patlıcanların üzeri kızarıp yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Soteleme işlemi bitince servis tabağına alın.
Şimdi bir tatlı kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtıp önce
sarımsakları ekleyip soteleyin, renkleri hafif döndüğünde de domates rendesini ekleyip ve biraz tuz serpip iki üç
dakika kadar pişirin.
İster sıcak isterseniz de soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder