indirdik


4 Haziran 2012 Pazartesi

ŞAKŞUKA TARİFİ – ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR


ŞAKŞUKA TARİFİ – ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR

Sizlere bugün de sıcak havaların güzel mezelerinden şakşuka tarifini vermek istiyorum.  Tek farkla, kızartmadan yapıyoruz, o yüzden biraz daha uzun sürse de daha hafif oluyor.


Şakşuka için gerekli malzemeler:
2 patlıcan
2 patates
4 domates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ (patates ve patlıcan için)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (domatesler için)
Tuz

Şakşuka yapılışı – Şakşuka nasıl yapılır
Patlıcanları ve patatesleri soyup, küçük küpler halinde kesin ve kararmamaları için tuzlu suya atın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Sarımsakları rendeleyin.
Şimdi bir wok tava alın ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ısıtın.  Yağ ısınınca önce patatesleri biraz çevirin, beş dakika kadar.  Sonra patlıcanları da ekleyin, biraz tuz serpin ve sürekli karıştırarak patateslerin ve patlıcanların üzeri kızarıp yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Soteleme işlemi bitince servis tabağına alın.
Şimdi bir tatlı kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtıp önce sarımsakları ekleyip soteleyin, renkleri hafif döndüğünde  de domates rendesini ekleyip ve biraz tuz serpip iki üç dakika kadar pişirin.
Pişirme işlemi bitince de bu domates sosunu patates-patlıcanların üzerine gezdirin.
İster sıcak isterseniz de soğuk olarak yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder