indirdik


3 Haziran 2012 Pazar

SU MUHALLEBİSİ TARİFİ - SARAY MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR

SU MUHALLEBİSİ TARİFİ - SARAY MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR

Bugün sizlere güzel bir muhallebi tarifi vermek istiyorum.  Su muhallebisi diye de bilinir, saray muhallebisi diye de.  Yapılışı çok kolaydır ve sıcak havalarda serinlik verecek lezzetli ama hafif ve mideyi yormayan bir tatlıdır.

Malzemeler
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Su
3/4 Su Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı Toz Şeker (Daha fazla tatlı sevenler 1,5 çay bardağı da koyabilir)

Sosu için:
isteğe bağlı olarak aşağıdakilerden kullanabilirsiniz:
gülsuyu
pudra şekeri
veya
çikolata sosu
veya
çilek sosu
veya
üzerini tatlandırmak için arzu edeceğiniz bir marmelat da olabilir

Yapılışı:
Tencereye önce soğuk olarak sütü ve suyu koyun, nişasta ve şekeri de ekleyip hepsini nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırın.  İçinde hiç topak kalmasın.  Nişasta iyice eridikten sonra tencereyi yüksek ateşe oturtun ve kaynayıp üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırın.  Göz göz olunca altını kısıp yine karıştırarak bir iki dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Muhallebi koyacağınız kaselerin dibini ıslatın.  İçine muhallebiyi koyun ve soğuması için buzdolabına koyun.
En güzeli ertesi gün yemek ama daha hızlı olsun derseniz kaseleri buzluğa koyun ve 2-3 saat orada tutun.
Muhallebi soğuyup sertleştiği zaman kaseleri düz bir tabağa ters çevirin.
Üzerine gülsuyu ve pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin.  Ya da yukarıdaki malzemelerden dilediğiniz şekilde tatlandırabilirsiniz.  Su muhallebisinin özelliği az şekerli olması, tadını üzerindeki tatlı sostan almasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder