indirdik


2 Haziran 2012 Cumartesi

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi - Ayran Aşı Nasıl Yapılır

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi

 
Havalar ısınmaya başlamışken, sıcak havalarda çok lezzetli ve serinletici bir yemek olan ayran aşı çorbası tarifini vereyim sizelere:




Malzemeler
1 Su Bardağı haşlanmış buğday
2 Su Bardağı yoğurt
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz

Hazırlanışı
Bir gece önceden buğdaylar tuzlu suda ıslatılır. Ertesi gün yıkandıktan sonra, bolca su ile, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ve altı kapatılır.

Ayrı bir kap içerisinde yoğurt yumuşak ve akıcı oluncaya kadar kaşıkla karıştırılır.
Yoğurt kıvama gelince, haşlanmış buğdayların üzerine yavaş avaş ilave edilir. Daha sonra tekrardan ocağın altı açılarak, kaynamasına izin vermeden ısıtılır ve tuzu ilave edilir. Çorbanın kıvamını açmak için ılık su, koyulaştırmak için ise çırpılmış yoğurt kullanabilirsiniz.

Üzerine ince doğranmış dere otu ve maydanoz serpip buzdolabına konulup, sıcak günlerde soğuk olarak servis edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder