Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Havalar ısınmaya başlamışken, sıcak havalarda çok lezzetli ve serinletici bir yemek olan ayran aşı çorbası tarifini vereyim sizelere:
Malzemeler
1 Su Bardağı haşlanmış buğday
2 Su Bardağı yoğurt
1 tutam dere otu
2 Su Bardağı yoğurt
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz
Yeteri kadar su
Tuz
Hazırlanışı
Bir
gece önceden buğdaylar tuzlu suda ıslatılır. Ertesi gün yıkandıktan sonra, bolca su ile, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ve altı kapatılır.
Ayrı bir kap içerisinde yoğurt yumuşak ve akıcı oluncaya kadar kaşıkla karıştırılır.
Yoğurt kıvama gelince, haşlanmış buğdayların üzerine yavaş avaş ilave edilir. Daha sonra tekrardan ocağın altı açılarak, kaynamasına izin vermeden ısıtılır ve tuzu ilave edilir. Çorbanın kıvamını açmak için ılık su, koyulaştırmak için ise çırpılmış yoğurt kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder