ZEYTİNYAĞLI KABAK KALYE TARİFİ
– PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ - KABAK KALYE NASIL YAPILIR – BU NASIL İSİM CANIM! KALYE NE DEMEK?
Efendim kabak tadı vermeden Neşeli Şef’ imin güzel bir kabak
yemeği tarifini daha vereyim. Bu arada,
farkında olmadan yine mutfağın dolambaçlı yollarında Indiana Jones serisi gibi bir
üçleme yapmışız;
Kabak Mücver (Kutsal Sebze Avcıları – I)
Kabak Sandal (Kepçeli Adam – II)
Kabak Kalye (Son Macera – III)
Her yemek yeni bir macera diyor, Neşeli Şef’ imin hafif , lezzetli
ve kalorisi düşük Kabak Kalye tarifine geçiyorum:
Kabak Kalye Kabak Musakka Pirinçli Kabak Yemeği için
gerekli Malzemeler:
3 adet kabak
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı pirinç
yarım çay kaşığı şeker
yarım avuç kıyılmış dereotu
1.5 - 2 su bardağı su
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı pirinç
yarım çay kaşığı şeker
yarım avuç kıyılmış dereotu
1.5 - 2 su bardağı su
yarım kahve fincanı zeytinyağı
Tuz – karabiber
Kabak Kalye Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl
Yapılır – Kabak Kalye Kabak Musakka Yapılışı:
Önce soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı küçük küçük kesin
Domateslerin kabuklarını soyun, rendeleyin.
Kabakların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve dilimleyin
(isterseniz dörde bölüp dilimleyin).
Şimdi zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve önce soğanı ilave
edip biraz çevirin.
Soğanın rengi çok hafif döndüğünde sarımsakları ekleyin ve bir
dakika daha çevirin.
Domates rendesini de katıp tencerenin altını hafif kısın, bir
iki dakika pişsin.
Bu arada pirinci yıkayın.
Domatesler de bir-iki dakika piştikten sonra kabakları,
pirinci, suyu, şekeri, tuzu, karabiberi, zeytinyağını ekleyin.
Kısık ateşte kabaklar yumuşayıp pirinçler uzayıncaya kadar
pişirin.
Dereotu aslında sadece süs için değil, kabağa çok güzel bir aroma veriyor.
Ayrıca; dereotunun mide rahatsızlıklarına, ağız kokularına,
karındaki kramplara, sindirim sistemine iyi geldiği söyleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder