indirdik


31 Mayıs 2012 Perşembe

KIYMALI TAZE BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ - KIYMALI TAZE BEZELYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR



KIYMALI TAZE BEZELYE TARİFİ - KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI
 
Bizim Yamak' a iş teslim et sonra arkasından koştur.  Soğan almaya yolladım iki saattir ortada yok.  Yine futbol oynayan çocuklara takıldıysa biliyorum yapacağımı.  Eve gelsin , tek kale maç var Yamak efendi ile.  Kendisi kalede olacak, Neşeli Şef (bendeniz) 46 numara sabosunu çıkartacak, şut çekecek...  Neyse, size güzel bir bezelye yemeği tarifi vereyim de sinirim geçsin biraz.  Haydi kıymalı bezelye yapalım:

Gerekli Malzemeler:
500 gr. soyulmuş bezelye
2-3 tane orta boy patates
1 Adet iri havuç
250gr az yağlı dana kıyma
1 Büyük boy soğan
3 Diş sarımsak
1/2 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı ev yapımı domates salçası (yoksa konserve de olur)
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 –3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Tencerenin içinde ısıtılmış sıvı yağda, ince ince kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. İnce kıyılmış ya da rendelenmiş sarımsaklar da eklenir. Daha sonra kıyma eklenip kavurma işlemine devam edilir. Kıyma renk değiştirmeye başladıktan sonra; soyulup küp küp doğranmış patatesler, havuç ve bir miktar tuz tencereye eklenir. 5 dk sonra bezelyeler de ilave olunur.

3-4 dk lık bir kavurma işleminin ardından, ılık su ile birlikte inceltilmiş salça, kırmızı biber ilave edilir. Kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dk sonra ise, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk pişirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder