indirdik


30 Mayıs 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK SANDAL YEMEĞİ TARİFİ - ZEYTİNYAĞLI KABAK SANDAL NASIL YAPILIR

ZEYTİNYAĞLI KABAK SANDAL YEMEĞİ TARİFİ - ZEYTİNYAĞLI KABAK SANDAL NASIL YAPILIR

Bu sandal başka sandal!  Kürekleri yok ama soğanı, domatesi var.  Bugünki tarifimiz çok hafif, hem kolay, hem de hızlı, daha ne olsun! (Kabak Bayıldı da diyebilirsiniz.)
Neşeli Şef' im afiyetle sunar: Zeytinyağlı Kabak Sandal!

Zeytinyağlı Kabak için Gerekli Malzemeler:
3 adet Kabak
3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
Bir avuç dereotu
Bir avuç kıyılmış maydanoz
4 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
Su

Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır:
Önce kabakları soyun ve boydan ikiye bölün.
Bir tatlı kaşığı ile kabakların ortasını oyun.
Soğanları piyaz doğrayın.
Domatesleri küp küp kesin.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Ayrı bir kapta soğanı, maydanozu, domatesi, tuzu, şekeri ve sarımsakları karıştırın.
Bu karışımı ortası oyulmuş kabakların içine doldurun, yayvan bir tencereye yerleştirin.
Suyu ve zeytinyağını ekleyin (su kabakların üzerini geçmesin, miktarı göz kararı ayarlayın).
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
Servis ederken üzerini dereotu ile süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder