Bugün de rakı mezelerinden devam edelim, acılı ezme nasıl yapılır bakalım. Neşeli Şef’imin neşesi (!) yerinde olduğu zamanlar 46 numara saboları ile
bu Yamak’ın kafasına yaptığı şey de "acılı ezme" ama tadından (!)
yenmeyen cinsten. Onun yerine size yine Neşeli Şef’
imin yaptığı ve afiyetle yenen acılı ezme tarifini veriyorum.
Acılı ezme yapmak için
gerekli malzemeler:
3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
1 avuç kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1,5 tatlı kaşığı sumak
yarım çay kaşığı kimyon
Yarım limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Domateslerin ve soğanların kabuklarını soyup küçücük küçücük
kesin, bir kaseye koyun.
İçine maydanoz, sumak, kimyon ekleyin.
Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini karıştırıp çırpın. İçine tuz ve pul biberi de ekleyip karıştırın.
Bu sosu da kaseye ekleyin ve çatalla eze eze veya elinizle
sıka sıka karıştırın.
Servis tabağına alıp afiyetle yeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder