indirdik


28 Mayıs 2012 Pazartesi

RAKI MEZELERİ – GAVURDAĞI SALATASI NASIL YAPILIR – GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ


RAKI MEZELERİ – GAVURDAĞI SALATASI NASIL YAPILIR – GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

Bugün de Neşeli Şef’ imin defterini açtım, rastgele bir sayfa seçtim.  Bir baktım rakı mezelerinden, leziz bir salata, Gavurdağı.  Görüntüsü de tadı kadar iştah açıcı.  Neşeli Şef’ im de ağzının tadını biliyor.  (bu salatayı hem meze olarak hem de kebapla beraber yiyebilirsiniz)
Buyrun tarifi gelsin:

Gavurdağı salatası için gerekli malzemeler:
1 orta boy kuru soğan
4 orta boy domates
1 avuç incecik kıyılmış maydanoz
1 çay fincanı iri çekilmiş ceviz
2 adet yeşil biber
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
tuz


Gavurdağı salatası nasıl yapılır:
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçücük küpler halinde kesin.
Biberleri de incecik küçücük kesin.
Domates, soğan, biber, maydanoz, taze nane, ceviz, tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir güzel karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Üzerine nar ekşisi gezdirilir.
Keyifle yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder