indirdik


27 Mayıs 2012 Pazar

YOĞURT SOSLU KABAK MÜCVERİ TARİFİ - KABAK MÜCVER NASIL YAPILIR

YOĞURT SOSLU KABAK MÜCVERİ
Bugün sizlere Neşeli Şef' imin en kolay tariflerinden birini daha veriyorum.  Hem yemek hem de sofraya meze olarak yapabilirsiniz.  Canınız yemek yapmak istemedi, ama açsınız, şöyle çabuk olsun kısa sürsün ne yapsam mı dediniz?  Buyrun karşınızda yoğurt soslu kabak mücveri...

Kullanılacak malzemeler:
3 adet kabak
2 yumurta
1 su bardağı un
bir avuç kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı rende kaşar
tuz - karabiber
kızartmak için sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz

Mücver nasıl yapılır: 
Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin, içine rende kaşarı koyup karıştırın.
Başka bir kasede yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın, içine unu ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Sonra bu karışımı rende kabak-kaşar karışımına ekleyip yine karıştırın.
Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırın.  Hazırladığınız bulamaçtan bir büyük yemek kaşığı alıp yağa dökün ve altlı üstlü kızartın.  Bulamaç bitene kadar bu işleme devam edin.  Bir servis tabağına kağıt havlu yayın ve kızarttığınız mücverleri üzerine dizin ki kağıt fazla yağı emsin.
Bu arada sarımsakları tuz ile dövün ve yoğurda karıştırıp çırpın.
Şimdi servis tabağına yağı emdirilmiş mücverleri dizin ve üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak da yiyebilirsiniz, soğuk da. 15 dakika ya sürdü ya sürmedi, değil mi?
(kızartmak istemezseniz mücveri fırında da yapabilirsiniz, fırını 180-200 dereceye ısıtın, bulamaçı bir borcama dökün, pişince de dilim dilim kesin. Üzerine de yoğurtlu sos, bitti gitti....)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder