DOMATESLİ KEÇİ PEYNİRLİ BRUSCHETTA TARİFİ
Cumartesi gecesi arkadaşlarla toplanıp hem bir şeyler içelim
hem de keyifli bir muhabbete mi dalalım dediniz? Ne? Neşeli Şef’ i ve bu Yamak’ı da mı davet
ediyorsunuz? Yaşasın! Şef’ imi bilmem ama külkedisi gibi ocak
başında oturmaktan sıkılmıştım zaten. Hmmm,
demek beyaz şarap da var. O zaman ben de
Neşeli Şef’ imin defterindeki İtalya sayfasından sizler için güzel bir beyaz
şarap mezesi tarifi vereyim. Bir de not
düşmüş sayfaya: “Domatesli Bruschetta
ile Chardonnay üzümünden olan sek beyaz şarap içilir, çok güzel oluyor”. Bruschetta, zeytinyağlı kızarmış ekmeğin
üzerine çeşitli malzemelerin sürülmesi ile hazırlanan, İtalyan mutfağından bir
aperatifmiş. Hemen tarife geçeyi... Aaaa, Neşeli Şef’ im ne yapıyorsun ayna
önünde, yoksa şimdiden hazırlıklara mı başladın?
Bruschetta için gerekli
malzemeler:
2 iri dilim esmer ekmek
4 adet çeri domates
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak (ekmekler için)
2 diş sarımsak (ekmeklerin üzerine konacak harç için)
2 dilim keçi peyniri
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (ekmekler için)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (ekmeklerin üzerine konacak harç için)
2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
Yoksa, 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz - karabiber
(Bu malzemeler iki kişilik bruschetta için, kişi adedi daha fazla ise malzemeyi ona göre oranlarsınız)
Bruschetta yapılışı:
Önce
sarımsakları iyice dövün, pestili çıksın. Sonra da zeytinyağı ile karıştırın.
Bu karışımı
ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve ekmekleri fırınlayın, ya da tost makinesine
kızartın.
Ekmekler
kızarırken üzerine sürülecek karışımı hazırlayın.
Bir kap alın
ve içine şunları doldurun:
Çekirdekleri
çıkarılmış ve küçücük kesilmiş domatesler ve biberler
Rendelenmiş sarımsak
Sirke,
zeytinyağı, tuz, karabiber
Bunların
hepsini güzelce karıştırın.
Keçi
peynirini ezin ve fırından çıkmış sıcak ekmeklerin üzerine sürün. Peynirin
üzerine de kap içindeki harçtan paylaştırın ve kadehleri tokuştururken afiyetle
atıştırın.
şahane! okurken bile insanı mutlu ediyor :) teşekkürler, yarın itibarıyla denenecek! yazarım sonucu
YanıtlaSilSonucu yazmayı lütfen es geçmeyin... Okurken bile mutluluk veriyorsa tariflerimiz, ne mutlu bize...
YanıtlaSil