indirdik


26 Mayıs 2012 Cumartesi

ŞARAP MEZELERİ – İTALYAN MUTFAĞI – DOMATESLİ KEÇİ PEYNİRLİ BRUSCHETTA – FIRINDA ZEYTİNYAĞLI SARIMSAKLI DOMATESLİ KEÇİ PEYNİRLİ EKMEK

DOMATESLİ KEÇİ PEYNİRLİ BRUSCHETTA TARİFİ

Cumartesi gecesi arkadaşlarla toplanıp hem bir şeyler içelim hem de keyifli bir muhabbete mi dalalım dediniz? Ne?  Neşeli Şef’ i ve bu Yamak’ı da mı davet ediyorsunuz?  Yaşasın!  Şef’ imi bilmem ama külkedisi gibi ocak başında oturmaktan sıkılmıştım zaten.  Hmmm, demek beyaz şarap da var.  O zaman ben de Neşeli Şef’ imin defterindeki İtalya sayfasından sizler için güzel bir beyaz şarap mezesi tarifi vereyim.  Bir de not düşmüş sayfaya:  “Domatesli Bruschetta ile Chardonnay üzümünden olan sek beyaz şarap içilir, çok güzel oluyor”.   Bruschetta, zeytinyağlı kızarmış ekmeğin üzerine çeşitli malzemelerin sürülmesi ile hazırlanan, İtalyan mutfağından bir aperatifmiş.  Hemen tarife geçeyi...   Aaaa, Neşeli Şef’ im ne yapıyorsun ayna önünde, yoksa şimdiden hazırlıklara mı başladın? 

Bruschetta için gerekli malzemeler:
2 iri dilim esmer ekmek
4 adet çeri domates
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak (ekmekler için)
2 diş sarımsak (ekmeklerin üzerine konacak harç için)
2 dilim keçi peyniri
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (ekmekler için)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (ekmeklerin üzerine konacak harç için)
2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
Yoksa, 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz - karabiber
(Bu malzemeler iki kişilik bruschetta için, kişi adedi daha fazla ise malzemeyi ona göre oranlarsınız)

Bruschetta yapılışı:
Önce sarımsakları iyice dövün, pestili çıksın. Sonra da zeytinyağı ile karıştırın.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve ekmekleri fırınlayın, ya da tost makinesine kızartın.
Ekmekler kızarırken üzerine sürülecek karışımı hazırlayın.
Bir kap alın ve içine şunları doldurun:
Çekirdekleri çıkarılmış ve küçücük kesilmiş domatesler ve biberler
İncecik kıyılmış fesleğenler
Rendelenmiş sarımsak
Sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber
Bunların hepsini güzelce karıştırın.
Keçi peynirini ezin ve fırından çıkmış sıcak ekmeklerin üzerine sürün.  Peynirin üzerine de kap içindeki harçtan paylaştırın ve kadehleri tokuştururken afiyetle atıştırın.

2 yorum:

  1. şahane! okurken bile insanı mutlu ediyor :) teşekkürler, yarın itibarıyla denenecek! yazarım sonucu

    YanıtlaSil
  2. Sonucu yazmayı lütfen es geçmeyin... Okurken bile mutluluk veriyorsa tariflerimiz, ne mutlu bize...

    YanıtlaSil