indirdik


25 Mayıs 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BAKLA NASIL YAPILIR


ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA NASIL YAPILIR

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için, sizlere Neşeli Şef’ imin zeytinyağlı taze bakla tarifini veriyorum.   Gerçi ben ev yapımı kebap tariflerinden birini vermek istiyordum ama Neşeli Şef' imin neşesi, inadı ve 46 numara saboları meşhurdur.  Zeytinyağlı tariflerinden birini daha vermeye beni ikna (!) etti. 

MALZEMELER:
Yarım kilo taze bakla
yarım limonun suyu (baklaların kararmaması için)
2 çorba kaşığı limon suyu (yemek pişerken katmak için)
2 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
1 bardak sıcak su
2-3 dal dereotu
Tuz

YAPILIŞI:
Baklaları yıkayıp ayıklayın.
Bir kaba su ve yarım limonun suyunu koyup baklaları içine atın ki kararmasınlar.
Bu arada soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik kıyın.
Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın ve soğanları hafif pembeleşinceye kadar çevirin.
Soğanlar pembeleşince unu ekleyip kavurun.
Kavurma işleminden sonra sarımsakları ve baklayı da ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
1 bardak sıcak suya toz şekeri, limon suyunu ve tuzu ilave edip karıştırın ve baklalara ekleyin.
Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.  Arada kontrol edin su miktarı azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın.
Pişme işlemi bitince tencerenin altını kapatın, dereotunu yıkayıp kıyın, baklalara serpiştirin ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Bu şekilde ya da yanında sarımsaklı yoğurt ile yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder