ZEYTİNYAĞLI
TAZE BAKLA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA NASIL YAPILIR
Bugün ne pişirsem diye düşünenler için, sizlere Neşeli Şef’ imin zeytinyağlı taze bakla tarifini
veriyorum. Gerçi ben ev yapımı kebap tariflerinden birini vermek istiyordum ama Neşeli Şef' imin neşesi, inadı ve 46 numara saboları meşhurdur. Zeytinyağlı tariflerinden birini daha vermeye beni ikna (!) etti.
MALZEMELER:
Yarım kilo taze bakla
yarım limonun suyu
(baklaların kararmaması için)
2 çorba kaşığı limon
suyu (yemek pişerken katmak için)
2 orta boy kuru
soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı toz
şeker
1 bardak sıcak su
2-3 dal dereotu
Tuz
YAPILIŞI:
Baklaları yıkayıp ayıklayın.
Bir kaba su ve yarım limonun suyunu koyup baklaları içine
atın ki kararmasınlar.
Bu arada soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik kıyın.
Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın ve soğanları hafif
pembeleşinceye kadar çevirin.
Soğanlar pembeleşince unu ekleyip kavurun.
Kavurma işleminden sonra sarımsakları ve baklayı da ekleyip
karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar
pişirin.
1 bardak sıcak suya toz şekeri, limon suyunu ve tuzu ilave
edip karıştırın ve baklalara ekleyin.
Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada kontrol edin su miktarı azalırsa sıcak
su takviyesi yapın ki dibi tutmasın.
Pişme işlemi bitince tencerenin altını kapatın, dereotunu
yıkayıp kıyın, baklalara serpiştirin ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya
bırakın.
Bu şekilde ya da yanında sarımsaklı yoğurt ile
yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder