indirdik


23 Ekim 2012 Salı

HAMSİ GÜVEÇ - FIRINDA MANTARLI HAMSİ TARİFİ

HAMSİ GÜVEÇ - FIRINDA MANTARLI HAMSİ TARİFİ - KOLAY VE LEZZETLİ BALIK TARİFLERİ



Bugünkü tarifimiz mantarlı, kaşarlı, enfes hamsi güveç ...





Malzemeler
500gr Hamsi Temizlenmiş Kılçığı Alınmış
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
4-5 Adet Sivri Biber
150-200 Gr Mantar
2 Orta Boy Domates
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Taze Kaşar
Tuz
Karabiber
Kırmızı Toz veya Pul Biber
Yarım Çay Bardağı ılık Su

Yapılışı
Tavada önce tereyağ eritilir.  Ardından sıvıyağ eklenerek, piyaz doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar sotelenir.  İnce ince kıyılmış sarımsaklar eklenir.  Orta kalınlıkta doğranmış mantarlar ilave edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile lezzetlendirilir.  Yaklaşık 1-2 dakika sonra hamsiler ile birlikte yarım çay bardağı ılık su da konup 5 dakika daha kavurulur.  Dikkat edilmesi gereken nokta, tüm malzemelerin sadece sotelenip fırınlanmaya hazır hale getitirilmesidir.  O sebeple tüm malzemeler diri kalmalıdır. 

En son küp küp doğranmış domatesler eklenir ve direkt olarak güvece alınır.  Üstüne kaşar peyniri serpilip fırına konur.  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakikda üstü kızarana dek pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder