indirdik


22 Mayıs 2012 Salı

RAKI MEZELERİ - ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA NASIL YAPILIR


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA NASIL YAPILIR – BARBUNYA PİLAKİ

Bugün de sizler için Neşeli Şef’ imin hem yemek hem de rakı sofrası mezesi olarak yaptığı zeytinyağlı barbunya tarifini veriyorum;

Malzemelerimiz:
2 su bardağı taze barbunya
2 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kaşığı toz şeker
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır:
Önce barbunyaları ayıklayın (eğer kuru barbunya kullandıysanız bir gece önceden ıslatın) ve koyu renkli suyu çıkana kadar kaynatın. Su çıkınca dökün, barbunyaları süzün.
Domatesleri ve soğanları küp küp , sarımsakları da ikiye kesin.
Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın, önce soğanları hafif sararıncaya kadar çevirin.
Sonra da sarımsakları ekleyip çevirin.
Şimdi, barbunyaları, domatesleri, tuzu, şekeri ilave edin ve barbunyaların üzerine iki parmak çıkacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
Ara ara kontrol edin,  su miktarı azalırsa , azar azar sıcak su ekleyin ki dibi tutmasın.
Barbunyalar yumuşayınca pişmiş demektir.
İsterseniz üzerini kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder