Bugün sizlere Neşeli Şef’ imin ev yapımı kumpir tarifini
vermek istiyorum. Biraz vakit alsa da
verdiğiniz emeğe değiyor.
1 kişilik kumpir için Malzemeler;
1 adet iri patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rende kaşar
İçini doldurmak için:
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
2 tatlı kaşığı ketçap
2 tatlı kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 kornişon turşu
3-4 adet dilimlenmiş yeşil zeytin
3-4 adet dilimlenmiş yeşil zeytin
Tuz – karabiber
Yapılışı:
Patatesin kabuklarını bir fırça ile akan su altında iyice
temizleyin yıkayın ve kurulayın.
Fırını önceden 200-220 derece ısıtın. Patatesi 1 saat
fırınlayın. Sonra fırını 180 dereceye
düşürüp 15 dakika daha fırınlayın.
Patatesin içi yumuşayınca fırından alın ve ortasını açın.
Patatesin içine bir tatlı kaşığı tereyağı , bir tatlı
kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı rende kaşarı koyup iyice yedirin. Karıştırın.
Patatesin içi püre gibi olsun.
Sonra yine patatese:
Yukarıdaki iç malzemesini doldurup güzelce karıştırın. Tuz, karabiber
ekleyin ve işte ev yapımı kumpiriniz hazır.
Biz yukarıdaki iç ile hazırladık hem hafif hem de çok lezzetli oldu ama
siz istediğiniz gibi malzeme ekleyebilirsiniz, sosis, zeytin, acı biber,
vesaire…. Dikkat etmeniz gereken,
kumpiri hazırlarken yağı ve kaşarı patatesin içinde iyice eritip yedirmeniz. Sonra içini dilediğiniz gibi
doldurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder