indirdik


21 Haziran 2012 Perşembe

RAKI MEZELERİ - BEYİN TAVA - BEYİN TAVA TARİFİ

RAKI MEZELERİ - BEYİN TAVA NASIL YAPILIR - BEYİN TAVASI TARİFİ

Bugün sizlere İzmir yöresinden, çilingir sofralarının eşsiz lezzetlerinden "beyin tava" tarifi verelim dedik! Yamak da çok severmiş, başladı "akşam bir kadeh parlatsak mıymış?" mış mış mış....
Bence siz en iyisi bu tarifi hemen yapıp, güzelce keyfine bakın....




Beyin Tava için gerekli Malzemeler:
3 Adet Koyun Beyni
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı yağ
1 Yeşil Salata
1 bağ Roka
Yarım Demet Maydanoz
1 adet Limon
Tuz - Karabiber
4 Su Bardağı Su

Beyin Tava Yapılışı:
Beyinlerin ince zarını nazikçe soyun.
Tencereye su, sirke ve tuz koyun, kaynatın.
Su kaynayınca beyinleri ilave edip, yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlayın.
Kaynar suyu döküp, tencereye soğuk su ilave edip, haşladığınız beyinleri soğutun.

20-25 dakika sonra soğuyan beyinleri bir kuru bez yardımı ile kurulayıp, ortadan ikiye ayırın.
Yumurtayı bir kaseye kırın, içine biraz un katın.
Ayrı bir parça unu da derin bir tabağa koyun.

Beyinleri önce una sonra da yumurtaya bulayıp, kızgın yağda her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın.
Kızaran beyinleri servis tabağına alıp; limon, yeşil salata, maydanoz ve roka ile servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder