indirdik


20 Haziran 2012 Çarşamba

DANA CARPACCIO - DANA KARPAÇYO

DANA CARPACCIO TARİFİ  - DANA CARPACCIO NEDİR - DANA KARPAÇYO

Bugün sizlere hafif bir et yemeği tarifi vereyim dedim. Dana Carpaccio...

Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan ister antre (giriş yemeği), istenirse de ana yemek olarak tüketilebilen bir İtalyan yemeğidir. Sıklıkla zeytin yağı, parmesan peyniri veya eski kaşar ile lezzetlenderilir. Günümüzde diğer et çeşitleri, balık ve hatta meyvelerden de yapılabilmektedir...

Carpaccio adını, bir efsaneye göre İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan (1465-1525) almıştır. 1950 yılında Venedikli aşçı Giuseppe Cipriani pişmiş sığır eti yemeyen müşterisine sığır etini ince dilimleyerek servis yapmıştır. Aynı yıl Venedikte çalışmaları sergilenen ressamın şerefine, yemeğe onun adı verilmiştir. Bazı kaynaklar; Carpaccio'nun resimlerinde kullandığı kırmızı tonun da, bu yemeğe onun adının verilmesinde ilham kaynağı olmuş olabileceğini öne sürerler.

Malzemeler (Yaklaşık 3 - 4 Kişilik)
500 gr. Dana Kontrfile
100 gr Hakiki Sızma Zeytinyağı
1 adet Limon
1 Göbek Salata
Yarım bağ Roka
1 Tutam Maydanoz
100-150 gr. Parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
Tuz - Karabiber - Kekik - Biberiye
Bir avuç kadar kapari turşusu

Sinirsiz ve yağsız sığır eti alıp, buzlukta 1 saat kadar dinlendirip, sertleşmesini sağlayın. Sonra çok keskin bir bıçakla bu eti döner ya da pastırma gibi incecik dilimleyin. Etleri çukur bir tabağa yayın. Üzerlerine zeytinyağı 1 limon suyunu gezdirin. Deniz tuzu, taze öğütülmüş karabiber, kekik ve biberiye serpin. Bu halde yaklaşık 1-1,5 saat kadar buzdolabında marine edilmesi için dinlendirin.

Daha sonra tüm bu işlemlerinden ardından servis tabaklarına kişi başı yaklaşık 3 - 4 dilim düşecek şekilde dizin. Üzerine bir miktar göbek salata, bir tutam roka, bir tutam kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Soğuk yenen bu yemeğin üzerine mümkünse biraz parmesan peyniri yok ise, eski kaşar rendesi ve 6 - 7 adet kapari turşusu gezdirip servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder