indirdik


19 Haziran 2012 Salı

MİLFÖY PASTASI TARİFİ – MİLFÖY PASTASI NASIL YAPILIR – ÇİLEKLİ KOLAY MİLFÖY PASTASI - ÇİLEKLİ KOLAY PASTA

SADE MİLFÖY PASTASI TARİFİ – MİLFÖY PASTASI NASIL YAPILIR – KOLAY MİLFÖY PASTASI - ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI - ÇİLEKLİ KOLAY PASTA

Bugünkü tarifimiz, yapılışı çok kolay bir pasta, bizim Yamak efendinin en sevdiklerindendir.  Gerçi onun sevdiği yemeklerin, tatlıların listesini yapacak olsam 5 ciltlik ansiklopedi olur.  Nerelere gitti bilmem ki…. Artık dönse de şu yazma çizme işini kendisi yapsa.  Neyse efendim,  tarifime geçeyim.  İşte kolay milföy pastası.  Size sade ve çilekli olanın tarifini veriyorum, dilerseniz içini damak tadınıza göre değişik meyva ya da kuruyemişler ile çeşnilendirebilirsiniz.

Milföy Pastası Yapmak için Gerekli Malzemeler:
Pasta malzemesi:
4 parça hazır milföy hamuru (marketlerde satılanlardan)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Bir kase çilek (çilekli yapmak isterseniz)
 
Krema malzemesi:
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Yarım Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yarım paket vanilya

Milföy Pastası Nasıl Yapılır – Milföy Pastası Yapılışı:
Önce süt ve suyu karıştırın ve nişastayı bunun içinde iyice eritin, hiç topak kalmasın.
Sonra şekeri ve vanilyayı da ekleyip karıştırın ve orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.  Üzeri göz göz olup kaynadığında altını kapatın ve kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.  (muhallebiden daha kıvamlı olması lazım, krema gibi)
Şimdi her milföy parçasını dikdörtgen olarak açın ve inceltin. 
Fırında kabarmasın diye de birkaç yerini kürdan ile hafifçe delin. 
Milföyleri 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Çilekli yapmak istiyorsanız çilekleri yıkayın ve dilim dilim kesin.
Hamurlar pişince, bir tabağa bir kat hamur üzerine bir kat krema koyun.
Çilekli yapmak istiyorsanız kremanın üzerine çilek dilimlerinden yerleştirin.
Sonra bir kat hamur ve yine bir kat daha krema koyun (çilekli istiyorsanız yine çilek koyun), en üst kat milföy hamuru olacak şekilde milföy ve kremayı (ve çilekleri) üst üste koymaya devam edin.
Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.
En üst kattaki milföy hamurun üzerini tamamen bu pudra şekeri ile kaplayın ve pastayı dilimleyin.
İsterseniz en üste beyaz çikolata da rendeleyebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder