indirdik


20 Mart 2012 Salı

PIRASA KROKET TARİFİ – PIRASA KROKET NASIL YAPILIR – KOLAY PIRASA KROKET TARİFİ



PIRASA KROKET TARİFİ – PIRASA KROKET NASIL YAPILIR – KOLAY PIRASA KROKET TARİFİ


 
Bilmem yeşil misin, yoksa mavi mi
Sapların pek narin, yoksa taze mi
Zeytinyağlı mısın, dolma mısın
Ah pırasa mutfağımın sen baş tacısın!  

Pırasa nasıl sevilmez yahu!  Dün gece Neşeli Şef’in gizli tarif defterinden sizler için - bayılarak yediğim - Pırasa Kroket Tarifi’ ni yürüttüm.  Buyrun efendim; 

Pırasa Kroket Malzemeleri
2,5 kg pırasa
3 dilim ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi
2 yumurta
1,5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Pırasa Kroket Yapılışı
Pırasaları haşlayın, suyunu süzüp pırasaları iyice sıkın (aman dikkat eller yanmasın).
Sonra pırasaları eliniz ile sıkarak kıyma haline getirin.
Kıyma olmuş pırasalara ekmek içini, yumurtayı, rende kaşar peynirini, tuz ve karabiberi de ekleyin ve yoğurun.
Sonra bu karışımdan küçük toplar yapın, kızartma tavasında ayçiçeği yağı ile kızartın.

Haydi Afiyet Olsun


(Size lezzetin yolları, Yamak’ a salatalar. Maalesef Neşeli Şef’im bana bir süredir rejim yaptırıyor; fil yavrusu ile yan yana dursam hangimiz Yamak anlamazmış.  Gözlüklerini takmazsa tabii anlamaz.  Ama hakkını yemeyeyim; yaptığı hafif salatalar çok lezzetli. Bugün için karnabahar salatası yapmış, zevkle yenir ama o künefeden bir lokma verene kadar beni kandıramaz!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder