PIRASA KROKET TARİFİ – PIRASA KROKET NASIL YAPILIR – KOLAY
PIRASA KROKET TARİFİ
Bilmem yeşil misin, yoksa mavi mi
Sapların pek narin, yoksa taze mi
Zeytinyağlı mısın, dolma mısın
Ah pırasa mutfağımın sen baş tacısın!
Pırasa nasıl sevilmez yahu!
Dün gece Neşeli Şef’in gizli tarif defterinden sizler için - bayılarak
yediğim - Pırasa Kroket Tarifi’ ni yürüttüm. Buyrun efendim;
Pırasa Kroket Malzemeleri
2,5 kg pırasa
3 dilim ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi
2 yumurta
1,5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Pırasa Kroket Yapılışı
Pırasaları haşlayın, suyunu süzüp pırasaları iyice sıkın
(aman dikkat eller yanmasın).
Sonra pırasaları eliniz ile sıkarak kıyma haline getirin.
Kıyma olmuş pırasalara ekmek içini, yumurtayı, rende
kaşar peynirini, tuz ve karabiberi de ekleyin ve yoğurun.
Sonra bu karışımdan küçük toplar yapın, kızartma tavasında ayçiçeği
yağı ile kızartın.
Haydi Afiyet Olsun
(Size lezzetin yolları, Yamak’ a salatalar. Maalesef Neşeli Şef’im
bana bir süredir rejim yaptırıyor; fil yavrusu ile yan yana dursam hangimiz
Yamak anlamazmış. Gözlüklerini takmazsa
tabii anlamaz. Ama hakkını yemeyeyim; yaptığı
hafif salatalar çok lezzetli. Bugün için karnabahar salatası yapmış, zevkle yenir
ama o künefeden bir lokma verene kadar beni kandıramaz!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder