indirdik


20 Mart 2012 Salı

ETİMEK TATLISI TARİFİ - YALANCI EKMEK KADAYIFI TARİFİ - KOLAY EKMEK KADAYIFI - ETİMEKLİ EKMEK KADAYIFI


ETİMEK TATLISI TARİFİ - YALANCI EKMEK KADAYIFI TARİFİ - KOLAY EKMEK KADAYIFI TARİFİ - ETİMEKLİ EKMEK KADAYIFI



Canım nasıl tatlı çekti bilemezsiniz... Hazır Neşeli Şef evde yokken, çabuk tarafından birşeyler yapıp yesem.... Ama ne yapsam.... Şu gizli deftere bir bakalım.... Hah!  Buldum!  Tuzsuz Etimekle yapılan Yalancı Ekmek Kadayıfı!
Aman çabuk olalım...

Etimekli Yalancı Ekmek Kadayıfı için Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek

Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
(1 bardağı yakmak için, diğeri de şerbet yapmak için)
2,5 su bardağı su

Muhallebi için:
1 litre süt
2,5 çorba kaşığı un (ya da irmik de olabilir)
2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Krema için:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Şimdi, dikdörtgen bir borcamın içine etimekleri tek kat dizelim.
2,5 bardak su ve 1 bardak şekeri kaynatıp şerbet yapalım.
Kalan 1 bardak şekeri yakıp (karamel haline getirip) şerbetin içine katalım ve bu karışımı etimeklerin üzerine dökelim.

Süt, un (ya da irmik), nişasta ve vanilyayı beraberce pişirerek muhallebi yapalım.  Muhallebi ılık hale gelince onu da etimeklerin üzerine yayalım ve buzdolabına koyup tatlımızı soğutalım.

1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi mikserde çırpalım ve soğumuş olan tatlımızın üzerine yayalım, en üste de hindistan cevizlerini serpiştirelim, afiyetle yiyelim. Oh be!  Dünya varmış! Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, değil mi?


1 yorum:

  1. benimde pratik bir etimek tatlısı tarifim var tavsiye ederim.
    http://yuksekevhanimi.blogspot.com/2012/02/irmikli-etimek-tatls.html

    YanıtlaSil