indirdik


14 Mart 2012 Çarşamba

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ



Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır
  
(Ev Yapımı Kolay Mantar Çorbası Tarifi)

(Beşamel Soslu Mantar Çorbası Tarifi)

Ne zaman mantar görsem aklıma gençken izlediğim "Şirinler" çizgi filmi geliyor.  Hani mantardan evlerde yaşayan küçük mavi yaratıklar vardı, bir de onları kovalayan büyücü Gargamel ve kedisi Azman. Bu arada demin gözüm duvarda asılı duran, Şef' imle bu yılın başında çektirdiğimiz bir fotoğrafa takıldı.  Aynı Gargamel ile Azman gibi çıkmışız.  Onun üzerinde siyah kazak ve pantolon var , ben de turuncu-kahve bir iş tulumu giymişim.

Aslında Şef' im yemek yaparken bana neşelendiğinde (!) , kazanı başındaki Gargamel' e de benzemiyor değil hani.  Neyse 46 numara saboları kafama yemeden ve de Şef' im uyanmadan sadede geleyim ve bizimkinin kremalı mantar çorbası tarifini vereyim.

Malzemelerimiz:
2 su bardağı süt
14-15 adet beyaz kültür mantarı (marketlerde kutu halinde kolaylıkla bulabilirsiniz)
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ (sotelemek için)
1 çorba kaşığı tereyağ (beşamel için)
2 çay kaşığı kimyon
tuz - karabiber

Önce mantarları küçük küçük kıyalım ve tereyağı ile güzelce soteleyelim.  Sotelerken mantarların üzerine kimyon, tuz ve karabiber serpelim. (Özellikle kimyon mantara çok hoş bir tat katar).  Soteleme bitince mantarları bir kenara alalım.
Tencereye tereyağını koyup eritelim.  Eriyip ısınınca 2 çorba kaşığı un ekleyerek kavuralım ama unların topak topak olmamasına dikkat edelim).  Sonra 2 su bardağı sütü yavaşça ilave edelim ve karıştılarım.
Şimdi mantarları, tuz ve karabiberi ekleyelim ve 10 dakika kadar pişirelim.

Servis ederken üzerine boyuna kıyılıp sotelenmiş mantar, maydanoz, kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun....

(Size bir sır vereyim;  bu çorbayı daha az süt ile daha yoğun (muhallebiye yakın) bir kıvam ile yaptığınızda şahane bir makarna sosu oluyor.  Tortellini ya da deniz kabuğu makarna yaparken bir deneyin.  Bak gene acıktım..... Ooof of)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder