indirdik


14 Temmuz 2012 Cumartesi

VİŞNE REÇELİ TARİFİ – EVDE VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR – EV YAPIMI VİŞNE REÇELİ – TARİFİ – YAPILIŞI

VİŞNE REÇELİ TARİFİ – EVDE VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR – EV YAPIMI VİŞNE REÇELİ – TARİFİ – YAPILIŞI


Dün pazardan harika vişneler aldım.  Kıpkırmızı ve mayhoş, böyle biraz ekşi biraz tatlı, nasıl anlatsam, çok güzeldi. Biraz tadına bakalım dedik ama bizim Yamak efendinin elinden zor aldım çanağı.  Kalanlarla da güzel bir reçel yaptım.  Vişne reçeli gibisi var mı?  Hem kahvaltıda, hem dondurma sosu olarak, hem su muhallebisini tatlandırmak için hem de Yamak efendi' nin yaptığı gibi browninin üzerinde sos olarak kullanabilirsiniz.  Hemen size de vereyim bu ev yapımı doğal ve katkısız vişne reçelinin tarifini...

Vişne Reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo vişne  
3 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu


Vişne Reçeli nasıl yapılır - Evde Vişne Reçeli yapılışı:

Önce vişneleri yıkayın süzün ve saplarını ayırın.
Vişnelerin çekirdeklerini ince bir çay kaşığının sapı yardımı ile çıkartın.  (Reçeli çekirdeklerini çıkarmadan da yapabilirsiniz.  Yemesi daha kolay olduğu için biz çıkardık.)
Ayıklanmış vişneleri bir tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece boyunca bekletin.
Ertesi gün tencereyi kısık ateşe oturtun ve kendi suyu ile kaynatın.
Köpükler oluştukça bir kevgir yardımı ile köpükleri ayırın ki reçelimiz berrak olsun. 
Reçelin kıvamı koyulaşınca 1 limonun suyunu katın, 2-3 dakika daha kaynatıp ateşten alın.  (Reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır, buraya tıklayın)
Kavanozlara koyun ama hemen kapakları kapatmayın.
Reçel soğuduktan sonra kavanozları kapatıp saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder