indirdik


15 Temmuz 2012 Pazar

İSTANBULDA DENİZE GİRİLEBİLECEK TEMİZ YERLER

İSTANBUL'DA DENİZE GİRİLECEK YERLER - İSTANBUL'UN DENİZİ TEMİZ Mİ? - İSTANBUL'DA YÜZÜLEBİLECEK NOKTALAR...
Hadi yine iyiyiz... Kim derdi ki İstanbul'da bir kaç nokta haricinde denize gönül rahatlığı ile girilebilsin. Çoluk, çocuk, ma aile ve de cümbür cemaat denize girebilmek için tutardık Şile, Kilyos ya da Adalar yolunu...

Boğazdan veya Marmara denizinin diğer herhangi bir noktasından; sıcaktan bunalmış bir biçimde, hatta kimi zaman beyaz paçalı donları ile denize giren, sümüklü çocuklar ve cesur gençler görürdük. O cesur genç delikanlıların içinde mutlaka bizim "Neşeli Yamağa" da rastlamışsınızdır...  Çirkin göbeği, süt gibi beyaz derisi sıcağın anlında kızarmış, sadece enselerinden (eski futbolcu tipidir :) ) uzattığı hafif kıvırcık saçları ile meğerse ne de temiz bir denizde yüzüyormuş da haberimiz yokmuş....

İstanbul ili genelinde 83 ayrı noktada deniz suyunu inceleyen İl sağlık müdürlüğü, incelediği yerlerin 67 sinin iyi kalitede, 16 noktanın ise yeterli kalitede yüzme suyuna sahip olduğunu tespit etmiş..
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre; İstanbul’da denize girilebilecek bazı yerler ve su kaliteleri şöyleymiş:
ADALAR: Büyükada Nakibey Plaj Önü ’Yeterli kalitede su’ (YK), Su Sporları Klübü Önü (YK), Büyükada Yörükali Plajı Önü (YK), Seferoğlu Tesisler Önü ’İyi kalitede su’ (İK), Heybeliada Su Sporları Klübü Önü (İK), Sadıkbey Plajı Önü (YK), Burgazada Su Sporları Klubü Önü (İK), Kınalıada Vapur İskelesi Sağ ve Sol Taraf Önü (YK), Su Sporları Klubü Önü: (İK) Ülker Resturant Önü (İK).

BAKIRKÖY: Menekşe Plajı Cankurtaran Kulesi Önü (YK), Menekşe Plajı İskele Önü (İK), Florya Güneş Plajı (YK), Yeşilköy Çiroz Kumsalı (YK), Yeşilköy Polis Merkezi Önü (YK), Yeşilköy İnternational Hospital Önü (YK).

BEYKOZ: Riva Plajı (İK), Poyraz Plajı (İK), Riva Elmasburnu Plajı (İK) Riva Su Ürünleri Plajı (İK).

BÜYÜKÇEKMECE: Gürpınar Sahili (İK), Albatros Sahili (İK), Büyükçekmece Çocuk Sahili (YK), Halk Plajı (YK), Mimarsinan Sahili (İK), Kumburgaz Sahili (İK), Celaliye Beldesi Belediye Tesisleri Önü (İK), Kamiloba Beldesi Ağar Kamping Önü (İK).

GAZİOSMANPAŞA: Yeniköy Sahili Otel Önü (İK), Yeniköy Sahili Köpek Çiftliği Önü (İK).

KADIKÖY: Caddebostan Plajı -Büyük Klüp Arkası (İK), Caddebostan Plajı -Irmak Okulları Arkası (İK), Suadiye Plajı (İK).

SARIYER: Kısırkaya Plajı (İK), Gümüşdere Plajı (İK), Kilyos Plajı (İK), Demirciköy Dalya Plajı (İK), Demirciköy Uzunya Plajı (İK), Rumeli Feneri Koyu (İK), Rumeli Kavağı Plaj (İK), Kocataş Sahili (İK), Tarabya Plajı (İK), Emirgan Sahili (İK).

ŞİLE: Ağva Halk Plajı Mendirek Yanı (İK), Ağva Halk Plajı Çamlık Mevkii (İK), İmrenli Plajı (İK), Akçakese Akkaya Plajı (İK), Kabakoz Plajı (İK), Uzunkum Plajı I (İK), Uzunkum Plajı II (İK), Uzunkum Plajı (İK), Ağlayankaya Plajı (İK), Ayazma Plajı (İK), Ayazma Plajı Kumbaba Mevkii (İK), Sahilköy Plajı (İK).

TUZLA: Kamil Abduş Gölü Mevkii (İK), Dodo Beach Club Önü (İK), Marmados Sitesi Önü (YK).

ÜSKÜDAR: Küçüksu Plajı Göksu Deresi Tarafı (İK), Küçüksu Plajı Beylerbeyi Tarafı (YK).

Tahmin ediyorum ortalarda görünmeyen bizim fırsatçı yamak, soluğu, en yakın temiz deniz suyunun olduğu noktada almıştır... Görrürr gününnüüü..... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder