indirdik


3 Temmuz 2012 Salı

EV YAPIMI ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ – EVDE ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?


ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ – ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?

Neşeli Şef’im şeftalili tatlılar yapıp duruyor ama ben doymuyorum.  Geçen gün şeftali reçeli diye diye başının etini yedim.  Sonunda çenemden kurtulmak için enfes bir şeftali reçeli yaptı…  Tarifini de sizler için aldım kendisinden.


Şeftali Reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo şeftali
1 kilo toz şeker
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Şeftali Reçeli nasıl yapılır – Şeftali Reçeli yapılışı:
Önce şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Şeftalileri ister kalıncana dilimler halinde isterseniz de kuşbaşı kesin.
(Neşeli Şef’ im reçeli yaparken kuşbaşı kesti, güzel de oldu.)
Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın ve kaynatın.
Sonra içine şeftali parçalarını ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
Reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır? Püf noktası için buraya tıklayın.
Kıvama geldiğinde limon suyunu katıp karıştırın bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp kavanozlara doldurun.
Soğuduktan sonra ister kahvaltıda, ister vanilyalı dondurmanın üzerinde, ister su muhallebisine tat vermek için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder