ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ
– ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?
Neşeli Şef’im şeftalili tatlılar yapıp duruyor ama ben
doymuyorum. Geçen gün şeftali reçeli
diye diye başının etini yedim. Sonunda
çenemden kurtulmak için enfes bir şeftali reçeli yaptı… Tarifini de sizler için aldım kendisinden.
Şeftali Reçeli yapmak
için gerekli malzemeler:
1 kilo şeftali
1 kilo toz şeker
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Şeftali Reçeli nasıl
yapılır – Şeftali Reçeli yapılışı:
Önce şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini
çıkarın.
Şeftalileri ister kalıncana dilimler halinde isterseniz de kuşbaşı
kesin.
(Neşeli Şef’ im reçeli yaparken kuşbaşı kesti, güzel de
oldu.)
Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın ve kaynatın.
Sonra içine şeftali parçalarını ekleyin ve kaynatmaya devam
edin.
Reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır? Püf noktası için buraya
tıklayın.
Kıvama geldiğinde limon suyunu katıp karıştırın bir taşım
daha kaynatın ve ateşten alıp kavanozlara doldurun.
Soğuduktan sonra ister kahvaltıda, ister vanilyalı dondurmanın üzerinde, ister su muhallebisine tat vermek için kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder