ZEYTİNYAĞLI
BEZELYE TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BEZELYE NASIL YAPILIR
Bugün de sizlere zeytinyağlı bezelye tarifi vermek
istiyorum. Mideyi yormayan hafif bir
yemektir.
Zeytinyağlı
Bezelye yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo taze bezelye
3 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Bir avuç kıyılmış dereotu
Tuz
Zeytinyağlı
Bezelye nasıl yapılır – Zeytinyağlı Bezelye yapılışı:
Bezelyeleri ayıklayın (bizim Yamak efendinin en sevdiği (!)
işlerden biridir.)
Bezelye içlerini yıkayın ve süzün.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları hafifçe kavurun.
Soğanların rengi biraz kırıldığında sarımsakları da ekleyip
kavurmaya devam edin.
Bezelye içlerini soğanlara ekleyin ve 2 su bardağı kadar su
koyun.
Tuzunu da koyup karıştırın ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar
pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerini kıyılmış dereotu ve sızma zeytinyağı ile süsleyin ve
soğuk olarak tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder