indirdik


5 Temmuz 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU NASIL YAPILIR?


ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU NASIL YAPILIR?

 
Bugün de sizlere hafif ve lezzetli, zeytinyağlı semizotu tarifi vermek istiyorum.




Zeytinyağlı Semizotu yapmak için gerekli malzemeler:
1 bağ semizotu
2 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2-3 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1-1,5 bardak su
Tuz

Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır – Zeytinyağlı Semizotu yapılışı
Semizotunu iyice yıkayın.
Yıkayıp süzdükten sonra semizotunu eliniz ile aynı salata yapar gibi orta büyüklükte parçalara ayırın.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın.
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp önce soğanları hafif kavurun.
Sonra sarımsakları da ekleyip bir süre daha kavurun.
Soğan – sarımsaklar sararınca semizotunu ekleyip bir süre daha kavurun.
Pirinçleri ve tuzu da ekleyip bir süre daha kavurun.
Suyunu ekleyip kapağı kapatın ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder