indirdik


6 Temmuz 2012 Cuma

DALYAN KÖFTE TARİFİ – DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR?


DALYAN KÖFTE TARİFİ – DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR?



Bugün de sizlere lezzetli dalyan köfte tarifi vermek istiyorum…




Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler:
Yarım kilo köftelik az yağlı dana kıyma
1 dilim ufalanmış ekmek içi
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1,5 çay kaşığı kimyon
Tuz – karabiber

İç malzemesi:
2 katı haşlanmış yumurta
2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş havuç
2 çorba kaşığı bezelye içi
2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş patates

Dalyan Köfte nasıl yapılır? – Dalyan köfte yapılışı:
Soğanı rendeleyin.
Derin bir kapta kıymayı, ekmek içini soğanı, yumurtayı, tuz – karabiber ve kimyon da ekleyerek iyice yoğurun.
Sebzeleri bir kaçerolada (yandaki resimde, cezveden az daha büyük tencereden küçüktür) yumuşayıncaya kadar haşlayın.   
(Üşenirseniz hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz ama tabii ki en sağlıksı evde yapılanı).
Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun.
Yağlı kağıda kıymayı dikdörtgen şekilde ve bir parmak kalınlığında yayın, elinizle bastırarak düzeltin.
Yumurtaları ortasına dizin.
Sebzeleri de ekleyip kıymayı düzgün bir rulo halinde sarın.
Fırın tepsisine ruloyu yerleştirin ve üzerine biraz sıvıyağ sürün.
Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.
Dalyan Köftenin yanında patates püresi de sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder