DALYAN
KÖFTE TARİFİ – DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR?
Bugün de sizlere lezzetli
dalyan köfte tarifi vermek istiyorum…
Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler:
Yarım kilo köftelik
az yağlı dana kıyma
1 dilim ufalanmış
ekmek içi
1 orta boy kuru
soğan
1 yumurta
1,5 çay kaşığı
kimyon
Tuz – karabiber
İç malzemesi:
2 katı haşlanmış
yumurta
2 çorba kaşığı küp
küp kesilmiş havuç
2 çorba kaşığı
bezelye içi
2 çorba kaşığı küp
küp kesilmiş patates
Dalyan Köfte nasıl yapılır? – Dalyan köfte yapılışı:
Soğanı rendeleyin.
Derin bir kapta
kıymayı, ekmek içini soğanı, yumurtayı, tuz – karabiber ve kimyon da ekleyerek
iyice yoğurun.
Sebzeleri bir
kaçerolada (yandaki resimde, cezveden az daha büyük tencereden küçüktür) yumuşayıncaya kadar haşlayın.
(Üşenirseniz hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz ama tabii ki en
sağlıksı evde yapılanı).
Haşlanmış yumurtaların
kabuklarını soyun.
Yağlı kağıda kıymayı
dikdörtgen şekilde ve bir parmak kalınlığında yayın, elinizle bastırarak
düzeltin.
Yumurtaları ortasına
dizin.
Sebzeleri de ekleyip
kıymayı düzgün bir rulo halinde sarın.
Önceden ısıtılmış
180-200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra
dilimleyerek sıcak servis yapın.
Dalyan Köftenin
yanında patates püresi de sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder