indirdik


9 Temmuz 2012 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ – ISPANAKLI BÖREK NASIL YAPILIR


ISPANAKLI BÖREK TARİFİ – ISPANAKLI BÖREK NASIL YAPILIR


Bugün sizlere çok sevdiğim kaşar peynirli ıspanaklı börek tarifini vermek istiyorum.


Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler:
3 yaprak yufka
1 demek ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 orta boy kuru soğan
Tuz – karabiber
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Çörekotu (üzerine serpmek için)

Ispanaklı Börek nasıl yapılır – Ispanaklı Börek yapılışı:
Ispanakları önce sirkeli sonra da duru su ile toprakları gidene kadar iyice yıkayın.
Yıkanmış ıspanakları elinizle tıpkı salata yapar ki parçalara ayırın.
Soğanları yemeklik kıyın.
Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın.
Bir tavaya biraz sıvıyağ koyun ve soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz – karabiber de ekleyin.
Ispanaklar söndüğünde tavanın altını kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve ilk yufkayı üzerine serin.
Yufkanın her yerine fırça ile sütlü karışımdan sürün.
Üzerine sıra ile kalan iki yaprak yufkayı da aralarına karışımdan sürerek koyun.
Şimdi hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine yayın.
Rendelenmiş kaşarı ile ıspanağın üzerine serpin.
Yufkaların açıkta kalan kısımlarını sıra ile üzerine zarf gibi kapatın.
Bir kat yufka ve üzerine sütlü karışımdan sürerek devam edin.
Yufkanın son katını da kapattıktan sonra yine sütlü karışımdan sürüp çörek otu serpiştirin.
Tepsideki böreği kare kare dilimleyin.
Fırını 180-200 dereceye ısıtın.
Fırın ısınınca tepsiyi koyup üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder