indirdik


9 Temmuz 2012 Pazartesi

OBEZİTEYE DİKKAT!!!


Sağlık Bakanlığı Obezite ile mücadeleye start verdi…

Yamak efendi yediğine içtiğine karıştığım için şikayet edip duruyor ama ben onun sağlığını düşünüyorum.  Lezzetli yemekleri ne kadar seviyorsak sevelim herşeyi kararında yapmalı. Dengeli beslenmek ve spor yapmak estetik görünmek için değil sağlıklı yaşamak için lazım.  Aşırı kilolar kalp, tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı gibi pek çok hastalığa davetiye çıkardığı gibi yaşam kalitesini de düşürüyor.  Sağlık Bakanlığı bu konuya dikkat çekti ve obezite ile mücadele etmek için bir kampanya başlattı. 

Kampanya tanıtım toplantısında şişmanlık ve hareketsizlik konusunun toplumun gündemine sokulması gerektiği, Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiği vurgulandı, obezitenin tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çekildi.   
Sağlık Bakanlığı’ nın açıklamasına göre;   
"Sabah tartılıp ölçülen kilo boyun karesine bölündüğünde çıkan sonuç 25'in üstündeyse kilo fazlası var, 30'un üstündeyse de obezite durumu var demektir, dikkat etmeliyiz.
Kilo verebilmek için günde 10 bin adım atmalıyız.
Vücut kitle indeksimiz yüksekse tükettiğimizden daha az kalori almalıyız.
Piyasada dolaşan diyet ve egzersiz önerileri konusunda dikkatli olmalıyız.
Tam buğday unundan yapılan ekmek tüketmeliyiz.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ürünleri ilaç olarak algılamamalıyız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder