indirdik
16 Haziran 2012 Cumartesi
DİYET TATLI KEK - YAĞSIZ ELMALI KEK TARİFİ - YAĞSIZ ELMALI KEK NASIL YAPILIR
DİYET TARİFLER - YAĞSIZ TARİFLER - DÜŞÜK KALORİLİ TATLI - YAĞSIZ ELMALI KEK TARİFİ - YAĞSIZ ELMALI KEK NASIL YAPILIR
Bugün benim tontoş yamağa bir sürprizim var, tabii ortaya çıkarsa. Hem tatlı hem de düşük kalorili, hem de sağlıklı bir kek yaptım. Yağsız elmalı kek, hemen tarifi vereyim,
Malzemeler:
3 büyük elma
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tam buğday unu (elenmiş)
1 çorba kaşığı tarçın
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup küçük kuşbaşı kesin.
Yumurtaları, şekeri, cevizi, unu, tarçını, kabartma tozunu elde çırpın.
Elmaları ekleyip elde karıştırın (mikser ya da blender kullanmayın)
Kek kalıbını yağlayın, ya da silikon kek kalıbı kullanacaksanız yağlamaya gerek yok.
Karışımı kalıba dökün ve 180-200 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
Tarçın sebebiyle rengi koyu olur. Sünger kıvamına geldiğinde pişti demektir.
Yanında dondurma ya da krem şanti ile nefis olur.
Bu tarif için sevgili dostumuz Alin' e çok teşekkür ederiz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder