indirdik


15 Haziran 2012 Cuma

ETLİ BAMYA TARİFİ – ETLİ BAMYA NASIL YAPILIR


ETLİ BAMYA YEMEĞİ TARİFİ – ETLİ BAMYA YEMEĞİ NASIL YAPILIR

Bugün de bamyadan devam edelim.  Bamyanın zeytinyağlısı gibi etli yemeği de gayet lezzetlidir.  Ayrıca lif oranı yüksek bir sebze olan bamyanın idrar söktürücü, kabızlığı giderici ve sindirim sistemine yardımcı olduğu söylenir.

Etli Bamya Yemeği Yapmak için Gerekli Malzemeler
Yarım kilo bamya
200 gram dana/kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
3 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz – Karabiber
3 su bardağı sıcak su (pişirmek için)

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır – Etli Bamya Yemeği Yapılışı
Bamyaları yıkayıp tepelerini koni biçiminde kesin.
Tepeleri kesilmiş bamyaları sirkeli suda beş dakika bekletip suyunu süzün.
Soğanları yemeklik kesin, domatesleri küçük küpler halinde kesin, sarımsağı ince ince kıyın.
Etleri yıkayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtın ve önce soğanları biraz kavurun.
Renkleri çok hafif döndüğünde sarımsağı ekleyin ve beraber kavurun.
Soğanların rengi sararınca da etleri ekleyin ve kavurun.
Etler suyunu bırakıp tekrar çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Etler yumuşayınca domatesleri ekleyin biraz kavurun. 
Domatesler yumuşayınca 2 bardak sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin.
Su kaynayınca içine bamyaları atın, tuz – karabiber ekin.
Şöyle bir karıştırıp kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder