ETLİ
BAMYA YEMEĞİ TARİFİ – ETLİ BAMYA YEMEĞİ NASIL YAPILIR
Bugün de bamyadan
devam edelim. Bamyanın zeytinyağlısı
gibi etli yemeği de gayet lezzetlidir. Ayrıca
lif oranı yüksek bir sebze olan bamyanın idrar söktürücü, kabızlığı giderici ve
sindirim sistemine yardımcı olduğu söylenir.
Etli
Bamya Yemeği Yapmak için Gerekli Malzemeler
Yarım kilo
bamya
200 gram
dana/kuzu kuşbaşı
3 çorba
kaşığı sirke
1 çorba
kaşığı limon suyu
3 orta boy
kuru soğan
2 orta boy
domates
3 diş
sarımsak
3 çorba
kaşığı sıvıyağ
Tuz –
Karabiber
3 su
bardağı sıcak su (pişirmek için)
Etli
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır – Etli Bamya Yemeği Yapılışı
Bamyaları yıkayıp
tepelerini koni biçiminde kesin.
Tepeleri
kesilmiş bamyaları sirkeli suda beş dakika bekletip suyunu süzün.
Soğanları yemeklik kesin, domatesleri küçük küpler halinde kesin,
sarımsağı ince ince kıyın.
Etleri yıkayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtın ve önce soğanları biraz kavurun.
Renkleri çok hafif döndüğünde sarımsağı ekleyin ve beraber
kavurun.
Soğanların rengi sararınca da etleri ekleyin ve kavurun.
Etler suyunu bırakıp tekrar çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ekleyin
ve etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Etler yumuşayınca domatesleri ekleyin biraz kavurun.
Domatesler yumuşayınca 2 bardak sıcak suyu ve limon suyunu
ekleyin.
Su kaynayınca içine bamyaları atın, tuz – karabiber ekin.
Şöyle bir karıştırıp kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder